Els familiars dels temporers atrapats clamen a Argentina per la seva repatriació

El grup varadosenandorra envia una carta al canceller d’Exteriors, Felipe Solà, on li reclama que permeti el retorn al seu país

Els familiars demanen la repatriació dels temporers.
Els familiars demanen la repatriació dels temporers.

El grup varadosenandorra ha començat una segona fase de la campanya engegada a xarxes socials per reclamar que se’ls repatriï cap al seu país. Si en un primer moment, eren els mateixos temporers que es troben atrapats al Principat els qui demanaven al govern de la Casa Rosada, ara són els seus familiars els qui, via Twitter o Instragram comparteixen imatges on exigeixen que s’autoritzi el seu retorn. A banda, també s’ha enviat una carta directa al canceller d’Exteriors, Felipe Solá.

A través de les xarxes, es poden veure diferents imatges de diferents familiars dels temporers. Tots sostenen cartells amb missatges molt similars. “Queremos que vuelva nuestro hijo varado en Andorra”, diu un. “Quiero a mi nieto en casa”, indica una padrina. I així molts. L’objectiu, una vegada més, pressionar a les autoritats argentines perquè reactivin el procés de repatriació.

Una altra mesura de pressió ha estat les cartes. En concret, una de les impulsores del grup, Júlia Martín, ha enviat una al mateix canceller d’Exteriors del govern argentí, Felipe Sola. En l’escrit, li recorda que “vam venir a treballar temporalment buscant una oportunitat” i l’avisa que “la situació de cadascú de nosaltres, en menor o major mesura, és més que alarmant i preocupant”, ja que “els nostres recursos econòmics són escassos”.

A la vegada, li retreu que no s’autoritzés el vol d’Air France que havia de sortir de Tolosa i que “hi hagi avions d’altres aerolínies que van viatjar al nostre país sense passatgers perquè la cancelleria no va autoritzar que portessin argentins atrapats a Europa”. També li demanava que es permeti aprofitar dos vols d’Iberia que han de sortir cap a l’Argentina per repatriar ciutadans espanyols per portar nacionals cap a Buenos Aires.

Una altra demanda és que s’habilitin més aeroports per poder aterrar avions i incrementar el ritme de les repatriacions. “Com més es retardi el retorn més s’aprofundeix la nostra condició d’invulnerabilitat”, avisen.

Etiquetes

Comentaris

Trending