Els familiars de la dona russa desapareguda estan convençuts que continua a Andorra

Demanen la col·laboració ciutadana en forma de revisió de les fotografies o gravacions que es poguessin captar pels carrers de la capital diumenge passat entre les 4 i les 8 de la tarda

-
-
Els familiars de Galina, la resident russa de 69 anys desapareguda des de diumenge passat a la tarda, estan convençuts que la dona no ha sortit d’Andorra. Pateix un problema respiratori que l’havia obligat a estar ingressada durant tres setmanes a l’hospital que l’impedeix caminar amb normalitat i, més encara, fer-ho durant gaire estona seguida. La família pensa que potser es va trobar malament diumenge a la tarda i va optar per voler arribar sola a l’hospital, que es troba relativament a prop de la zona on viu, al Parc Guillemó d’Andorra la Vella.

Els familiars de Galina demanen la col·laboració ciutadana. D’una banda, si algú en té alguna pista o l’ha vist, que contacti amb la policia. D’altra banda, també es demana que aquelles persones que poguessin haver fet fotografies o enregistrat imatges (especialment les empreses i els particulars que tinguin càmeres de videovigilància que captin espais públics) diumenge passat entre les 4 i les 8 de la tarda, les hores que la dona va estar sola a casa, revisin aquest material per mirar si per casualitat hi apareix la dona.

Rossa tintada de cabell curt, menuda, d’1,55 i uns 60 quilos, Galina vestia en principi un pantaló de xandall de color gris clar i una jaqueta amb caputxa beix. Portava unes sabates d’estiu blanques i duia posat un rellotge amb l’esfera blanca i la corretja negra. Els familiars han assegurat estar convençuts que la dona va sortir de casa enduent-se a la butxaca les sabatilles d’estar per casa amb la intenció, creuen, d’anar a l’hospital i poder-hi estar més còmoda. Al centre hospitalari, però, no hi va arribar.

Galina va estar tres setmanes hospitalitzada per problemes respiratoris però era del tot clarivident tot i les seves dificultats físiques, per exemple, per caminar

Feia un parell de setmanes que n’havia sortit després de tres setmanes d’ingrés i mirava d’anar-se recuperant dels seus problemes respiratoris. Cada dia sortia a passejar, sempre acompanyada, pels volts del seu domicili d’Andorra la Vella. El mateix dia de la seva desaparició va caminar durant uns 70 minuts tot just un quilòmetre. Estava esgotada i sense massa forces de tornar a caminar més tard.

Com han recordat fonts policials, Galina hauria parlat de tornar a Rússia. I per aquest motiu, el cos, que va rebre la denúncia de la desaparició una hora després que els seus familiars la constatessin i tot seguit una patrulla en va començar la recerca, ha activat demandes de col·laboració amb Interpol per verificar que no s’hagi presentat a la seva zona originària. La filla i el gendre estan convençuts que de cap manera ha pogut ser així. De fet, abans de plantejar-se marxar al seu país, sempre hauria deixat clar la seva intenció primera de recuperar-se del tot a Andorra. Els familiars, que asseguren que la desapareguda aquell mateix diumenge era plenament clarivident, han comprovat que la dona no va agafar diumenge a la nit cap autocar amb sortida d’Andorra i destinació Barcelona. Tampoc un conductor habitual d’autobusos de la Seu hauria vist en cap moment d’aquell diumenge i l’endemà la dona. Els familiars també haurien contactat amb diversos taxistes, malgrat que el taxi no era un sistema de transport que emprès Galina. Sia com vulgui, els taxistes tampoc no l’han vista.

-

Relacionat

Galina, la resident russa que porta cinc dies desapareguda

Comentaris

Trending