Els empresaris d’allotjaments turístics porten a la Justícia les limitacions que imposa el Govern

La Batllia ja ha admès a tràmit dues demandes que, en essència, denuncien la regulació excessiva i en molts casos impossible de complir que fixa el reglament sobre els habitatges d’ús turístic

-
-
La Batllia haurà de decidir si la regulació imposada pel Govern als titulars dels fins ara apartaments moblats de vacances que s’han de transformar en habitatge d’ús turístic és excessiva. L’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT) així ho creu. De fet, ja ha portat a la Justícia diversos aspectes relacionats amb la reglamentació del sector i la primera instància judicial ha admès a tràmit dues demandes diferents.

Els operadors turístics consideren que hi ha aspectes del Reglament de funcionament del registre d’Habitatge d’Ús Turístic i d’Empreses de Gestió d’Habitatges d’Ús turístic que són impossibles de complir. En essència, el sector considera que l’administració ha acabat elaborant una normativa que és molt poc adequada a la realitat existent. I que pot acabar deixant fora de joc molt dels negocis actuals. Això pot comportar un greu problema a nivell empresarial. Però, també, pot perjudicar les estacions d’esquí, que poden veure com, de cop, el parc d’allotjament que els acompanya pot caure fins al punt de no poder donar resposta a les seves necessitats per manca de llocs on puguin fer estada els visitants, els turistes, els esquiadors.

Les demandes lamenten, per exemple, com d’excessives són algunes de les condicions que s’imposen: des del grossor d’un matalàs a les dimensions d’un plat de dutxa. També demanen que es declari nul l’article que exigeix, com a documentació annexa per poder aconseguir la transformació necessària d’un apartament moblat a habitatge d’ús turístic, la petició aprovada d’una llicència d’obra major en el cas que calgui fer una reforma de calat en l’immoble en qüestió. Els empresaris consideren que és impossible aconseguir aquests permisos en el termini que es dóna i això vol dir deixar fora del mercat directament un nombre molt important d’habitatges que actualment es dediquen a acollir turistes. Entre les normes restrictives en excés també hi ha el fet, per exemple, que aquells immobles que tenen més del 50% dels habitatges dedicats a explotació turística hagin de sol·licitar el canvi d’ús de la unitat immobiliària. Amb les normatives actuals, aconseguir aquest canvi d’ús és molt poc probable per a molts dels edificis.

-seguirà ampliació-

Comentaris (4)

Trending