Els ‘controlats’ a Encamp per furtivisme nocturn feia temps que ho feien

L’operatiu dels banders es va muntar de manera expressa per ‘caçar’ els infractors, dos joves de la parròquia que duien a terme les pràctiques il·legals com si fos un joc

El rifle amb el qual s'hauria disparat.
El rifle amb el qual s'hauria disparat.
El control que va permetre enxampar dues persones disparant de nit en una zona prohibida no va ser casual. Tampoc que en l’operatiu hi haguessin sis banders. Els agents del cos que vetlla per la fauna i la flora del país feia temps que tenia la mosca rere l’orella per l’actitud de dos joves que s’havien agafat les pràctiques de furtivisme nocturn com si d’un joc es tractés. Finalment, i farts de ‘tanta’ activitat, els banders els van saltar a sobre.

El control es va fer a l’inici de la setmana passada. Els joves van disparar dos trets de nit amb un rifle, apostats en un vehicle els fars del qual els servien d’il·luminació. Els trets, a Encamp, d’on seria com a mínim un dels denunciats, es van produir a tocar d’una carretera i, per tant, en zona prohibida. En principi, no només no van abatre cap animal sinó és que, a més a més, no van apuntar en concret contra cap bèstia.

Les pràctiques furtives haurien estat habituals entre els dos nois, l’actuació dels quals era coneguda en diversos sectors. “Eren molt furtius”, han indicat algunes de les fonts, remarcant que van excedir-se tant que al final no va quedar més remei que els banders els frenessin. De la seva afició cinegètica en donen en compte les xarxes socials en moltes ocasions. La proposta de sanció feta pels banders és la màxima que hi pot haver en l’àmbit administratiu: 3 anys de retirada del permís de caça i 3.000 euros de multa.

Etiquetes

-

Relacionat

Sanció màxima per a dos caçadors que disparaven de nit en una zona de seguretat

Comentaris

Trending