Els casos amb gossos perillosos implicats no paren d’incrementar

Els banders ja han hagut d’obrir setanta atestats en el que portem d’any quan durant tot el 2017 en van activar seixanta i han augmentat el nombre de controls per intentar evitar atacs

Un moment de l'acte de celebració del patró dels banders, Sant Francesc d'Assís.
Un moment de l'acte de celebració del patró dels banders, Sant Francesc d'Assís.
A manca de tres mesos per acabar l’any, els banders han hagut d’obrir ja deu atestats més per casos vinculats a gossos perillosos que en tot el 2017. El cos dedicat al control de la fauna i la flora i molts aspectes del medi ambient en general està preocupat per l’increment de conflictivitat amb cans de races potencialment agressives implicats i per això s’han reforçat els controls per intentar evitar eventuals atacs.

El cos de banders ha celebrat aquest dimarts el seu patró, Sant Francesc d’Assís, i ha commemorat, alhora, els 30 anys de la seva constitució en presència del cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que tutela el departament. El director del cos, Miquel Rossell, ha destacat que durant aquestes tres dècades d’existència “s’ha fet molta feina”. Feina que s’ha intensificat, ha explicat, els darrers quatre anys i que es veurà incrementada, tal i com ha recordat Calvó, un cop entri en vigor la nova llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, els banders tindran noves competències de control.

Una de les feines en què s’ha hagut de posar l’accent els darrers temps és en la tasca de control per evitar atacs de gossos perillosos. S'ha fet, en aquest sentit, sensibilització als amos, però de moment no s'està aconseguint rebaixar les sancions al respecte. Aquest 2018 han seguit augmentant el nombre d'atestats amb gossos perillosos relacionats: han estat vora 70, pels 60 de l'any passat. Rossell ha exposat, en aquest sentit i en declaracions recollides per l’agència ANA, que se seguirà fent feina "sobre terreny" per aconseguir "rebaixar els atestats en un futur". De la mateixa manera que s'han aconseguit rebaixar, també per la tasca feta sobre terreny, el nombre d'atestats relacionats amb la caça i la pesca.

Etiquetes

Comentaris

Trending