Els Cachafeiro plantegen reconvertir en habitatges l’antic Hotel Pol de Sant Julià

La família va escripturar la setmana passada l’immoble, que estava embargat de forma principal per Crèdit Andorrà producte del deute contret per l’hereu dels Piqueras-Pol

-
-
La família Cachafeiro, a través de la seva societat patrimonial, està valorant la possibilitat de transformar en habitatges l’antic Hotel Pol, a l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. Els Cachafeiro han adquirit l’immoble en una negociació amb Crèdit Andorrà, que se l’havia quedat producte d’un embargament i després que les dues subhastes convocades quedessin desertes.

Una comitiva encapçalada pels Cachafeiro hauria visitat els darrers dies l’immoble per començar a avaluar què s’hi pot fer. La possibilitat de reformar l’establiment i continuar explotant com a hotel sembla molt remota i convertir-lo en un centre comercial està totalment descartat, encara que no es pot negar que en una part del futur immoble es destini a locals comercials. El primer que cal decidir és la destinació a la qual es vulgui dedicar i, en funció d’això, s’aclarirà si l’històric edifici, construït el 1931 i reformat entre el 1986 i el 1988 va a terra o no, encara que hi ha molts números que així sigui.

Els Cachafeiro haurien pagat una mica més del preu de sortida fixat per la segona de les subhastes, prevista per al passat 2 d’octubre. En aquella ocasió, el preu de partida era el 50% de la valoració taxada de l’immoble, que va quedar fixada en 6.250.000 euros. L’escriptura de l’operació de compra-venda s’hauria formalitzat tot just fa una setmana i l’operació forma part de l’estratègia inversora de la família, que no vol deixar de diversificar el negoci i el patrimoni tot i veure’s immersa en plets com els que té pel Punt de Trobada.

La societat patrimonial dels propietaris de l'Hiper o el Punt de Trobada haurien abonat per l'històric establiment hoteler una mica més del 50% de la valoració de l'immoble, fixada en 6.250.000 euros

L’Hotel Pol, que ara ja fa anys que està tancat, està situat a l’avinguda Verge de Canòlich 52-54 i té uns 800 metres quadrats de superfície, amb una extensió total construïda -és a dir, l’hotel pròpiament dit, de set plantes i que històricament va funcionar amb una setantena d’habitacions- de pràcticament 4.100 metres quadrats. Està inclòs dins la unitat d’actuació de sòl urbà consolidat qualificada com a sòl urbà de substitució i classificada com a zona urbana contínua d’intensitat 1. És a dir, un dels indrets o zones on més altura es pot construir.

L’edifici i la parcel·la estava hipotecat per Crèdit Andorrà i en menor mesura per l’actual Vall Banc. En virtut dels deutes contrets per l’hereu de la família Piqueras-Pol, històrica titular del negoci hoteler, les entitats bancàries van executar l’embargament. Fa un temps que l’home viu fora del Principat, lluny d’Andorra, i desentès del tot del que va ser el patrimoni (i les obligacions familiars). D’aquí que tancat des de ja fa alguns anys, i deteriorat més encara òbviament de quan encara estava en servei i els clients que hi feien estada ja en criticaven la deixadesa, l’entitat bancària buscava una sortida per a un bé immoble incorporat a la seva cartera d’actius.

Etiquetes

-

Relacionat

L’històric Hotel Pol lauredià (i Crèdit Andorrà) busca comprador

Comentaris (1)

Trending