Els caçadors es van oposar al primer redactat de la nova llei dels banders

La federació pretenia que es deixés clar el redactat relatiu al règim sancionador, per tal que els expedientats puguin triar entre simplificat o ordinari

-
-
La Federació de Caça i Pesca (Facip) està a l’espera de rebre el redactat final de la nova llei dels banders, que en essència veu bé, però que d’entrada no va aprovar en no veure clar aspectes relatius al règim sancionador. Els responsables del col·lectiu, segons fonts ministerials, pretenien que es deixés ben clar que es podrà triar entre la nova via simplificada o l’ordinària. Si això s’aclareix, en principi els caçadors no tindran problemes per donar el vistiplau al nou text normatiu.

La federació ja veu bé que en el cas que hi hagi una infracció indubtable s’opti per la via simplificada, que gaudirà d’un descompte del 40% en l’eventual sanció que s’imposi. Però en el cas que hi hagi dubtes, els caçadors -que entre caça i pesca tenen ara una trentena d’expedients en curs- demanen que el presumpte infractor pugui triar la via que consideri, optant per l’ordinària en la immensa majoria de casos atès que, a priori, atorga més garanties.

En efecte, el règim ordinari estableix una instrucció més acurada i àmplia, seguint la pràctica d’un seguit de diligències que en la via simplificada no es duran a terme. En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que la Facip esperen el document amb el redactat final encarregat a un assessor jurídic del ministeri de Medi Ambient i Agricultura. Alhora, els consultats també han assegurat que des del ministeri es mirarà de promoure entre les escoles la necessitat de la cinegètica com a activitat reguladora, per tal que així els caçadors no siguin mal vistos.

 

Etiquetes

Calvó, Espot i Rossell durant l'acte de celebració de la festa dels banders.

Relacionat

Els banders tindran caserna pròpia abans que acabi la legislatura

Comentaris

Trending