Els bombers recorden que la comissió de personal de la Funció Pública no és vinculant

Les associacions que representen els membres del cos d’extinció d’incendis lamenten que “no agradi que lluitem pels nostres drets”

-
-
Els dirigents de les dues associacions sindicals que representen els funcionaris del cos de salvament i extinció d’incendis estan indignats amb el fet que la resta dels sindicats de la Funció Pública els hagin deixat fora de la comissió de personal, l’antiga comissió consultiva, però alhora recorden que dit organisme “és preceptiu però no vinculant”, amb la qual cosa els bombers esperen preveuen negociar les normatives que els afectin per altres vies.

Els representants dels bombers, públicament per ara, es mantenen en silenci, però fonts properes tant a l’ABA com a l’A-118 han lamentat que “sembli que no es veu bé que defensem els nostres drets”. En aquest sentit també lamenten que s’hagi considerat com un atac a la resta de funcionaris el fet que defensin davant els tribunals un altre sistema per a la mútua que garanteix el 100% del salari en cas de baixa, sempre que només es percebin els complements pels quals es cotitza, que no és el cas dels bombers.

A la comissió personal recentment escollida hi pot haver un mínim de tres membres i un màxim de cinc. Entre tots els sindicats van decidir que posarien cinc integrants perquè hi pogués haver més representativitat. I després d’una votació entre tots els col·lectius, i malgrat que els bombers consideraven que els pertocava un lloc, al final es van elegir els representants designats pel Sipaag, SEP, penitenciaris, policies i duaners.

“Nosaltres anirem a la nostra i negociarem les qüestions específiques de bombers amb la direcció per tal que quan hagi d’arribar a la comissió ja estigui tot amanit”, han assegurat les fonts properes a les associacions sindicals del cos de salvament i extinció d’incendis. Fonts d’altres sindicats recorden, però, que qualsevol text ha de passar abans de ser aprovat de manera definitiva per l’esmentada comissió. Que hi ha pugna és més que evident. I que ara per ara els bombers han quedat aïllats també ho sembla.

Comentaris (2)

Trending