Els bombers estan disposats a defensar davant els tribunals la prejubilació als 55 anys

Els dos sindicats del cos entenen que l’última legislació en matèria de jubilació de funcionaris no deroga les prerrogatives que afecten directament als agents antiincendis i fan un recurs a Govern

Els presidents dels dos sindicats, Joan Torra i Miquel Àngel Adrán (en primer terme), en signar l'escrit que han entrat al servei de Tràmits de Govern.
Els presidents dels dos sindicats, Joan Torra i Miquel Àngel Adrán (en primer terme), en signar l'escrit que han entrat al servei de Tràmits de Govern.
Els dos sindicats que representen la immensa majoria dels agents de bombers -ABA i A118- estan disposats a defensar davant els tribunals que mantenen el dret a poder-se prejubilar als 55 anys amb el 60% del salari. Consideren que la legislació del 2014 que regula la jubilació dels funcionaris no va derogar expressament les prerrogatives que figuren en altres normes que fixen els drets dels agents del cos de salvament i, per tant, el dret que tenien es manté inalterable.

Per intentar aclarir la situació i, alhora, poder obrir la via judicial, els presidents dels dos col·lectius sindicals, Joan Torra i Miquel Àngel Adrán, respectivament, han presentat aquest matí un escrit que sota la fórmula de recurs administratiu pretén obtenir un pronunciament del Govern. L’escrit fonamentalment s’articula al tomb d’una pregunta per tal que “el Govern aclareixi si el cos de bombers té dret a les prejubilacions perquè no hi ha cap derogació específica” en la llei del 2014, que sí que es refereix explícitament als policies o als penitenciaris, per exemple, segons que ha explicat Adrán.

“Entenem que no s’ha derogat i per tant considerem que el dret a la jubilació encara està vigent”, ha insistit el president d’A-118, que ha deixat clar, també, que en una consulta extraoficial a Funció Pública se’ls hauria comunicat de forma verbal que l’eliminació de les prejubilacions també els afecta. Però com que les consultes jurídiques que han fet no arriben a la mateixa conclusió, amb l’acció duta a terme aquest matí pretenen que “se’ns contesti oficialment”. Davant la resolució que emeti l’execució o davant un eventual silenci administratiu, negatiu, s’obrirà la porta de la Justícia. “A partir d’aquí agafarem la via que s’escaigui”, ha deixat clar el president de l’ABA.

Els presidents de l'ABA i l'A118 reclamen per escrit a l'executiu que "aclareixi si el cos de bombers té dret a les prejubilacions perquè no hi ha cap derogació específica”

Torra ha explicat que hi ha una vintena de bombers que es podrien acollir a la prejubilació i que no ho fan perquè no els surt a compte atès que els diuen que, en virtut d’una clàusula inclosa a la llei, es poden prejubilar, sí, però amb el 50% del sou i no amb el 60% que consideren que és el que es manté vigent. El sindicalista ha assegurat que “les prejubilacions són una cosa bona per als agents i pel cos” perquè hauria de permetre rejovenir el col·lectiu, que se situa entorn a una mitjana de 45 anys d’edat.

El president de l’ABA també ha explicat que si el ministre d’Educació, Eric Jover, ha sabut defensar una proposta de prejubilació per als docents, “potser és que el nostre ministre no ho ha sabut fer”. Alhora, Torra ha lamentat la “nul·la capacitat” governamental per desenvolupar reglamentàriament la Llei dels bombers, de la qual n’haurien de penjar diversos textos i solament se n’ha elaborat un, amb la qual cosa, ha afirmat el sindicalista, dubten molt que Funció Pública sigui capaç d’elaborar tots els reglaments que depenen de la norma aprovada dijous passat.

Comentaris (1)

Trending