Els advocats demanen posposar al 2021 una trobada de l’advocacia europea prevista per a l’octubre

El col·legi professional fa una donació de 2.000 euros al fons solidari i suprimeix o rebaixa diverses quotes o pagaments als seus afiliats

El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals.
El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals. ARXIU
El Col·legi d’Advocats ha demanat que s’ajorni per a l’any que ve la reunió del comitè permanent del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE) que s’havia de celebrar al Principat l’1 i el 2 d’octubre. Aquesta és una de les decisions adoptades per la junta rectora del col·lectiu que agrupa els lletrats i que des de fa pocs mesos lidera Xavier Sopena. El col·legi també ha ajornat o suprimit els pagaments d’alguns serveis o formacions.

Andorra havia de ser l’escenari de la reunió del comitè permanent d’una de les agrupacions de lletrats d’Europa més importants. La trobada havia de comportar un notable dispendi per a les arques del col·lectiu, en una decisió que ja va ser controvertida al seu dia perquè no va ser consultada amb el conjunt del col·lectiu. Amb la situació que s’està vivint actualment, sanitària i també econòmica, el col·legi ha demanat el posposament de l’acte.

El Col·legi d’Advocats també ha adoptat altres mesures. Així, s’ha acordat l’ajornament del pagament de l’assegurança de responsabilitat civil, que s’hauria de carregar el primer rebut durant el mes de maig. Aquest es passarà a finals del mes de juliol, assumint mentrestant el CAA el cost de l’assegurança. I s’atorga caràcter gratuït de totes les sessions de formació del Codi de Procediment Civil previstes per aquest any, amb relació a les quals, fins ara, cada col·legiat satisfeia l’import de 25 euros per sessió. És retornarà l’import de la inscripció de la formació prevista pel dia 24 d’abril (ajornada al 12 de juny).

A banda de tot això, el col·legi ha fet una donació de 2.000 euros al fons solidari impulsat pel Govern per tal de recaptar fons per a la compra de material sanitari i han sol·licitat una reducció del 80% de l’import del lloguer. Alhora, el col·lectiu professional també ha sol·licitat a l’executiu que faci difusió del servei de consultes gratuïtes en línia que s’ha posat en marxa.

Comentaris

Trending