Els 39 sanitaris cubans que reforçaran l’hospital ja descansen en un hotel d’Escaldes

(AMB VÍDEOS) Han arribat a 1/4 de 3 del matí amb dos autobusos de companyies andorranes que els van recollir a l’aeroport de Barajas després d’aterrar-hi procedents de l’Havana

Alguns dels sanitaris cubans saluden al peu de l'hotel on han estat allotjats.
Alguns dels sanitaris cubans saluden al peu de l'hotel on han estat allotjats.
Els 39 sanitaris cubans que reforçaran l’hospital per mirar de fer front als efectes de la pandèmia del coronavirus ja són al Principat. Descansen en un hotel d’Escaldes abans no se sotmetin a les proves mèdiques pertinents per descartar, abans no s’incorporin a les tasques sanitàries pertinents, que cap d’ells porta el virus. Han arribat a 1/4 de 3 de la matinada amb dos autobusos de companyies andorranes (Nadal-Julià i Andbus) que els havien anat a recollir a Madrid.

El comboi havia sortit aproximadament a les 6 de la tarda de l’aeroport de Barajas, on van aterrar procedents de l’illa caribenya després que allí fossin acomiadats amb tots els honors. Després d’un parell de parades tècniques, han arribat al Principat enmig d’una fina pluja, símbol del canvi de temps i les precipitacions que s’esperen per aquest dilluns. Representants tècnics del Govern, amb la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, al capdavant, o el director assistencial del SAAS, Marcel Prats, els han rebut a la recepció de l’hotel on, d’entrada s’allotjaran.

També hi havia el cònsol de Cuba a Barcelona, que prèviament havia estat rebut al mateix hotel per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Els ha acompanyat, també, l’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros. L’expedició sanitària cubana l’integren dotze metges i 27 professionals de la infermeria.

imatges: Nadal-Julià

fotografies: SFGA

Comentaris (10)

Trending