El PS considera que s'ha introduït la gestació per substitució "per la porta del darrere"

Els socialdemòcrates han presentat sis reserves d'esmena al projecte de llei de reproducció humana assistida que es debat aquest divendres al Consell General

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) lamenta que s'hagi volgut introduir l'article 12 de la llei de reproducció humana assistida que precisament fa referència a la gestació per substitució "per la porta del darrere" i "d'una manera curiosa", perquè no hi ha hagut debat ni presentació d'aquest tema. Un tema que al parer dels socialdemòcrates obra molt debat i que per la seva part els genera "preocupació que no se n'hagi parlat". Així ho ha manifestat la consellera general Rosa Gili en una roda de premsa aquest dijous al migdia al Consell.

En la línia del projecte de llei qualificada de tècniques de reproducció humana assistida que es debatrà aquest divendres en la darrera sessió del Consell General, el PS ha presentat sis reserves d'esmena, una de les quals anirà dirigida a l'article de la gestió per substitució i les altres cinc a eliminar l'arbitrarietat que preveu la llei perquè es puguin introduir noves tècniques de reproducció assistida només amb el vistiplau del ministre.

Gili ha lamentat tant la forma de fer de Demòcrates per Andorra (DA) perquè en una llei important com aquesta consideren que no s'ha pogut treballar de la forma adequada i per tant, sense temps per a la reflexió. Una llei que cal recordar que permetrà inscriure de forma legals els nadons nascuts fora d'Andorra mitjançant la tècnica de la gestió subrogada, malgrat que aquesta estarà totalment prohibida al país.

La consellera Rosa Gili també ha dit que no s'ha pogut aprofundir en un debat de "bioètica" perquè és tema important a parlar, per exemple, sobre què ha de ser una família, quin ha de ser el tracte de les persones o bé sobre el cos de la dona. Una nova mostra, segons ha dit, del que ha passat en el últim tram de la legislatura en què s'han presentat moltes lleis i s'han hagut de treballar amb molta urgència.

Comentaris

Trending