Xavier Espot continua sent el polític més ben valorat tot i que baixa la nota

El socialdemòcrata Pere López l'augmenta en l'enquesta política sobre les eleccions generals del proper 2 d'abril

Comentaris

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot.
El cap de Govern en funcions, Xavier Espot.

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot és el polític més ben valorat en l'enquesta política sobre les eleccions generals del 2 d’abril que ha elaborat l’àrea de sociologia d’Andorra Recerca i Innovació i que s'ha donat a conèixer aquest dijous. Espot és el primer per als andorrans i per als no andorrans que han estat enquestats.

Xavier Espot obté un 6,2 i un 6,6 per part d'andorrans i persones no andorranes però la seva valoració baixa ja que l'any 2020 va ser de 7,9, de 7,3 (2021) i de 6,9 (2020). A la llista de més ben valorats pels enquestats amb nacionalitat andorra hi ha el candidat a cap de Govern per Concòrdia i exsecretari general del comú d'Escaldes-Engordany, Cerni Escalé (5,7) seguit del líder socialdemòcrata, Pere López (5,6).

A la valoració per part dels no andorrans, López és segon (6,3) mentre que Cerni Escalé és tercer amb la mateixa puntuació que la candidata a cap de Govern d'Acció, Judith Pallarés (5,2). López millora la puntuació del 2022 on tenia un 5,1.

WhatsApp Image 2023 03 16 at 14.04.43

Tots els líders aproven tret de Carine Montaner que té un 4,7 de valoració per part dels enquestats andorrans però un 5,3 per part dels no andorrans. Tot això en el sondeig de l'any passat, la candidata d'Andorra Endavant tenia un 3,6. El candidat de Liberals, Josep Maria Cabanes obté un 5,2 i un 5,6. En el cas de Pallarés i de Cabanes no hi ha referències dels anys anteriors. La primera és l'actual ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat en funcions mentre que Cabanes, després de ser ministre de Justícia i Interior al govern d'Albert Pintat, ha estat uns anys allunyat de la política.

Pel que fa al candidat més conegut, Espot ocupa la primera posició amb un 98,3% seguit de Pere López (82,4) i de Carine Montaner (82,3). El menys conegut és Cerni Escalé (45,9) que es presenta per primer cop a unes eleccions generals

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending