El vial de Sant Julià, una “prioritat” per a les quatre llistes que es presenten a la parròquia

Helena Mas, de Demòcrates, assegura que el completaran la legislatura vinent, anunci al qual l’aliança socialdemòcrata i Concòrdia no li veuen “credibilitat”, tot recordant que es va preferir impulsar la desviació massanenca

La zona on ha d'anar el tram pendent del vial de Sant Julià.
La zona on ha d'anar el tram pendent del vial de Sant Julià. G. P.

Si es fa cas als discursos de les formacions que es presenten a Sant Julià, el vial lauredià s’acabarà la legislatura vinent. O com a mínim s’avançarà molt en la seva finalització. Queda pendent, cal recordar, el tram entre Isidre Valls i la plaça Laurèdia. Des de Demòcrates -mesos després de relegar-lo a favor de la desviació de la Massana-, la cap de llista, Helena Mas assegura, ara, que serà “una prioritat”. Un discurs que la resta de partits, que consideren la infraestructura imprescindible, veuen mancat de “credibilitat”.

La candidata ‘taronja’ ha explicat que un dels punts principals del programa pel que fa a la parròquia és “acabar el vial”, tot remarcant que “seria un avenç per Sant Julià, que tindríem més pacificada, i pel país”. Ara bé, ha admès que “el temps encara no el puc dir”, però ha afirmat que seria al llarg de la legislatura, “tan aviat com sigui possible”.

Per DA i PS SDP + el vial lauredià és compatible amb el massanenc, tot i que els ‘taronja’ admeten que no poden donar una data concreta per tirar el primer endavant

Abans, ha apuntat, caldria “actualitzar els estudis” necessari per tirar endavant la fase pendent, que tindria un cost estimat de 23 milions d’euros. Preguntada sobre si aposten per compatibilitzar la desviació laurediana amb la de la Massana, Mas ha reconegut que “s’ha prioritzat” aquesta segona infraestructura, però ha afirmat que “el vial també és prioritari” i que “potser es fa després”.

Un discurs que ni l’aliança socialdemòcrata ni Concòrdia es creuen. Des de PS SDP +, el número 2 de la llista, Josep Roig, ha volgut contraposar la seva aposta pel vial amb les decisions adoptades els darrers anys pel Govern. “Fa temps que els lauredians ens mereixem un vial que solucioni els problemes de mobilitat i l’enllaç amb Espanya”, ha manifestat, tot recordant que “als pressupostos del 2010, que Coalició Reformista va bloquejar, incloíem partides tant per aquesta obra com per la desviació de la Massana.

I és que, ha deixat clar, totes dues infraestructures són compatibles al mateix temps. “Una cosa no exclou l’altra”, ha apuntat Roig, que carregat contra “els 25.000 euros ridículs” inclosos en el pressupost del 2023 per efectuar estudis de mobilitat a la parròquia. També ha aprofitat per postular-se com l’opció que realment garanteix que el vial es faci.

També aposta pel vial Andorra Endavant. La seva cap de llista, Bianca Martínez, així ho ha posat en relleu.  “Els lauredians portem molts anys darrera del Govern perquè l’acabi”, ha indicat. També ha deixat clar que “estem farts de tantes cues i tants problemes a la circulació”. Per això, “ho hem ficat al nostre programa i ho farem”.

I aquest discurs, apunta, és real, a diferència del que, al seu entendre, propugna ara DA. Aché ha recordat que “fa uns mesos van renunciar al projecte i es limitaven a fer un estudi de mobilitat”. Per tant, entén que els ‘taronja’ “molta credibilitat no tenen”. On no hi ha volgut entrar és si el projecte és compatible en el temps amb el vial massanenc.

També aposta pel vial Andorra Endavant. La seva cap de llista, Bianca Martínez, així ho va posar en relleu durant l’enganxada de cartells d’aquest diumenge. “Realment necessitem que s’acabi d’una vegada”, va indicar.

Comentaris (4)

Trending