Espot agraeix a Pintat haver sigut un “interlocutor lleial”

Amb la retirada de Terceravia són sis les candidatures que concorreran a les pròximes eleccions i que el cap de Govern ha valorat com a “plurals, diverses i que representen les sensibilitats del país”

Comentaris

Espot durant la presentació de candidatures aquest matí.
Espot durant la presentació de candidatures aquest matí.

Seran sis, finalment, les formacions polítiques que durant els pròxims dos mesos treballaran per guanyar els vots dels ciutadans. Durant la recepció de llistes, el cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat aquestes candidatures com a “plurals, diverses i que representen les sensibilitats del país”. Així mateix, també s’ha pronunciat sobre la gran falta en aquesta cita, que serà la de Terceravia. Més que fer una reflexió sobre la retirada del partit, ha agraït a Josep Pintat per haver sigut durant la darrera legislatura “un interlocutor lleial”.

Aquest diumenge a la nit, mentre es tancaven les diferents llistes, hi havia d’una que s’anunciava que no es presentaria: la de Terceravia i Josep Pintat. La sorpresa ha estat generalitzada i també ha arribat fins al Govern, actualment en funcions. Així ho ha assegurat Espot, que ha afirmat que “jo estava convençut que, com a mínim, faria una candidatura territorial a Sant Julià de Lòria, on tenen una força política innegable i una candidatura nacional”. Però, finalment, no ha sigut cap de les dues.

Els tres consellers de Terceravia en el seu escó parlamentari.

Relacionat

Terceravia i Unió Laurediana llancen la tovallola

Més enllà de valorar aquesta manca al tauler polític i com podria això arribar a beneficiar a la candidatura de Demòcrates, Espot ha enaltit la tasca de Pintat durant els darrers anys i, també, li ha dedicat unes paraules d’agraïment. Ha remarcat que, més enllà de les discrepàncies que han nascut al Consell General, “en ell sempre he trobat un interlocutor lleial, una persona discreta, sempre disposada a estendre la mà en els moments de dificultat i un gran andorrà”. Més enllà del tacticisme que pot generar aquesta absència, Espot ha assegurat que “lamento no poder comptar amb la seva participació en aquestes eleccions”. Finalment, ha afirmat que “el considero un amic personal i polític, i una persona que segurament, encara que ell decideixi no continuar en política, acudiré en moments de dubte i dificultat”.

 Pel que fa a les candidatures nacionals, que amb la de Demòcrates en sumen sis, ha assegurat que “estic molt satisfet, ja no com a candidat, sinó com a cap de Govern en funcions”. Com és evident, es tracta de sis llistes molt diferents entre elles i que, caldria esperar, presentaran programes també dispars i en línies diferents, “plurals, diverses, que representen diferents sensibilitats al nostre país”. També ha tingut paraules d’agraïment per a les persones que configuren aquestes llistes, “la maduresa i l’estabilitat d’un país es mesuren en funció de la capacitat de què les persones decideixin participar de forma pública i implicar-se en la política en el millor sentit de la paraula, és la millor prova d’andorranitat i de patriotisme que un pot fer”.

Comentaris (2)

Trending