Demòcrates advoca perquè les escoles de música del país acabin confluint en un conservatori nacional

Com a primer pas s’està acabat de tancar un conveni entre el comú d’Andorra la Vella i els ministeris d’Educació i Cultura perquè l’Institut de Música de la capital esdevingui un centre oficial amb títols homologats en els països veïns

Alain Cabanes a l'Institut de Música de la capital.
Alain Cabanes a l'Institut de Música de la capital. Toni Solanelles

Demòcrates advoca perquè a mitjà termini els diferents centres públics que ofereixen formació musical acabin confluint en un conservatori nacional. El primer pas, però, és que l’Institut de Música d’Andorra la Vella esdevingui centre oficial que pugui expedir títols homologats i que siguin reconeguts en els països veïns. El comú de la capital i els ministeris d’Educació i Cultura estan acabant de redactar un conveni a l’efecte.

Així ho ha explicat el número 2 de la llista territorial taronja d’Andorra la Vella, Alain Cabanes, al centre cultural de la Llacuna, on té les seves instal·lacions l’institut musical de la capital. Cabanes ha recordat que hores d’ara no hi ha cap centre oficial al país i que amb el conveni que s’està acabant de perfilar, i sobre el qual no han transcendit detalls, això canviarà. D’aquesta manera es continuaria donant “un servei de qualitat exemplar” com es fa des de la dècada de 1980.

El fet que esdevingui centre oficial o, encara més en el futur, hi hagi un conservatori nacional, ha deixat clar Cabanes, no traurà que l’actual institut continuï oferint cursos i formació no tan reglada i sí més enfocada al “lleure musical” per aquells infants i joves, però també adults, que vulguin mantenir un contacte no tant professional amb la música. Cada any, ha indicat el fins fa poc conseller comunal, l’Institut de Música d’Andorra la Vella té un 300 inscrits. I “si es fa el conveni és perquè hi ha una demanda suficient” per poder dotar de més rang el centre i estalviar a aquells que volen seguir una formació reglada i ‘professionalitzada’ que hagin de marxar del país a la mínima que han de fer un salt formatiu.

Alain Cabanes s’ha mostrat favorable al fet de “sumar” les diverses iniciatives que actualment hi ha de caràcter públic arreu del país per poder al final configurar el conservatori nacional que, ha deixat clar el candidat demòcrata seria “l’objectiu” final després que “el primer pas” sigui, s’ha dit, convertir l’institut actual en centre oficial.

Comentaris (2)

Trending