Andorra Endavant denuncia que una empresa ha posat candidats en excedència

La formació que presideix Carine Montaner indica que aquesta decisió és contrària a la legislació laboral i la Constitució però des de la corporació afirmen que ho fan amb tots aquells que van amb llistes i per un període de 50 dies

Comentaris

La candidatura d'Andorra Endavant durant la presentació al comú de Sant Julià.
La candidatura d'Andorra Endavant durant la presentació al comú de Sant Julià. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Andorra Endavant ha denunciat que una entitat important del país ha posat en excedència automàtica diversos candidats de la formació fins a les properes eleccions generals del 2 d'abril. Els candidats que ja no van anar per motius laborals a la presentació de les candidatures, han estat convocats pel departament de recursos humans.

La formació que presideix Carine Montaner indica que aquesta decisió seria contrària a la llibertat de pensament polític i de llibertat marcat per la Constitució en el seu article sis on es detalla que totes les persones són iguals davant la llei i que ningú no pot ésser discriminat per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió, o qualsevol altra condició personal o social. A més, indica que els poders públics han de crear les condicions per tal que la igualtat i la llibertat dels individus siguin reals i efectives.

Des del partit s'ha indicat que la decisió és contrària a la legislació laboral i a la Constitució ja que no ha començat la campanya electoral i, per tant, tampoc han estat escollits consellers. La presidenta del partit, Carine Montaner ha explicat que "l'únic que volen aquests candidats és treballar pel país  i exercir el seu dret democràtic".

L'excedència implica que a banda de no treballar es queden sense salari. Des de l'empresa han explicat que ja cada cop que un dels seus empleats es vulgui presentat a unes eleccions ha de comunicar-ho abans. 

Comentaris (5)

Trending