L'aliança socialdemòcrata vol “girar com un mitjó” les lleis laborals

PS SDP + vol impulsar d'una vegada per totes la negociació col·lectiva en l'àmbit públic i privat. Judit Salazar ha indicat que cal trobar solucions més equilibrades i que no beneficiïn més una part que l'altra

Judit Salazar conversa amb Anna Carrión davant la CASS
Judit Salazar conversa amb Anna Carrión davant la CASS

En matèria de treball l'aliança socialdemòcrata proposa modificar les lleis de relacions laborals i d'acció social amb l'objectiu de fer possible la negociació col·lectiva de manera efectiva. La número dos de la llista nacional, Judit Salazar, n'ha parlat aquest dimarts amb la premsa, i també ha reiterat la necessitat d'augmentar el salari mínim fins al 60% del salari mitjà tal i com marca la Carta Social Europea.

 

En aquest sentit, ha expressat la voluntat d'adaptar-se "als temps que marca Europa i assimilar-se als països civilitzats on hi ha mecanismes de diàleg social on sindicats i patronal s'assenten a la mateixa taula de qui ha de legislar per intentar trobar solucions que siguin equilibrades". De fet defensa que és a través d'aquesta negociació que s'han d'arribar a acords per apujar els salaris que siguin superiors al mínim.

Una altra de les preocupacions de l'aliança socialdemòcrata són les pensions i la sostenibilitat de la CASS. Tot i tenir clar que cal trobar solucions per a la Branca de Jubilació, no comparteix la urgència de Demòcrates, ja que considera que és "tendenciosa". No entén que treballadors i patronal siguin els que mantinguin amb les seves cotitzacions la sanitat pública i proposa traspassar una part de les cotitzacions de la Branca General a la de Jubilació. La idea de PS SDP + és que la sanitat pública es financi a través dels impostos i no de les cotitzacions.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending