El Tribunal de Corts confirma per al 16 de setembre la represa del judici del ‘cas BPA’

La sala serà presidida per Enric Anglada assistit de Jacques Richiardi i Concepció Barón

-
-
El Tribunal de Corts ha confirmat aquest dimecres que el 16 de setembre és el dia triat per reprendre el judici de la causa general del ‘cas BPA’. La sala ha aprofitat la convocatòria de totes les parts implicades en l’esmentat afer per refermar la seva voluntat de seguir la vista ajornada ja fa molts mesos. El tribunal estarà format per Enric Anglada, que n’assumirà la presidència, i els magistrats Jacques Richiardi -que substitueix al recusat Josep Maria Pijuan- i Concepció Barón.

El tribunal ha traslladat a les parts una resolució sobre una de les moltes peticions que havien formulat les defenses dels processats per tal que s’esporguessin de la causa tot un seguit d’escoltes telefòniques i elements que podrien vulnerar la intimitat dels afectats i que van ser produïts en el marc d’altres causes diferents a la que es preveu enjudiciar. I, en moltes ocasions, fins i tot causes estrangeres. La sala ha lliurat un nou calendari de sessions que presenta lleus canvis en alguns dies però que, en essència, no modifica allò que havia establert. I, essencialment, no canvia per a res la represa prevista.

A més, recentment, i arran d’un aute que publica aquest dimecres el BOPA, el Tribunal Constitucional ha desestimat, inadmetent un recurs d’empara de la majoria dels processats, que s’hagi de renovar la totalitat de la composició del tribunal, amb la qual cosa, com ha quedat dit, tant Anglada com Barón s’asseuran a la presidència de la sala una vegada es reprengui el judici.

Hi cap la possibilitat que es plantegi davant el Constitucional, novament, alguna acció que qüestioni el fet que no s’hagi esporgat el sumari com moltes de les defenses entenen que l’Alt tribunal pretenia. Si aquesta acció es du a terme, potser podria retardar algunes setmanes la represa del judici. Però aquest escenari és tan sols ara una hipòtesi que, de moment, no té cap translació pràctica.

Comentaris

Trending