El Tribunal de Corts assegura als presos que estudia algunes excarceracions

És la jurisdicció que de forma habitual es fa càrrec del control dels reclusos, als quals els ha agraït que s’oferissin de voluntaris per ajudar en la pandèmia

-
-
El Tribunal de Corts ha agraït als presos del mòdul de penats que s’oferissin de voluntaris per poder ajudar davant la crisi sanitària que està vivint el Principat. Alhora, en una missiva que els va enviar dies enrere després que els reclusos s’adrecessin a diverses instàncies jurisdiccionals i institucionals, el tribunal que habitualment es fa càrrec del control dels interns del centre penitenciari els ha assegurat que s’estudiaran alguns casos concrets per mirar de dur a terme algunes excarceracions.

Ara per ara, però, no s’hauria alliberat cap dels presos que haurien promogut la carta per la qual es demanava la suspensió de condemnes i l’alliberament provisional encara que fos sota control monitoritzat. Això no vol dir que les darreres setmanes no hagin deixat el centre penitenciari de la Comella alguns dels reclusos que hi van ingressar abans de l’inici de la pandèmia. Un d’ells, un ciutadà xilè condemnat per furts amb força en domicilis -el seu company, va ser formalment alliberat per aquesta causa però continua empresonat pendent d’una extradició-, i una noia recentment jutjada per un afer de drogues.

Dels interns al mòdul de penats, n’hi ha alguns que estan a prop de la finalització de la condemna, i alguns altres tenen, segons els propis reclusos, patologies que poden fer-los persones de risc. No ha transcendit què estaria estudiant el tribunal ni quins presos se’n podrien beneficiar. Pel moment, no hi ha cap reclús que estigui infectat i tot just hi ha hagut un dels vigilants diagnosticats com a positiu, tot i que hi ha hagut algun altre zelador aïllat per prevenció.

 

Comentaris (2)

Trending