El teixit empresarial i econòmic incrementa la pressió perquè es faci l’obertura

Entre moltes altres coses no s’entén que empreses del país puguin vendre electrònicament a tot el món excepte a Andorra

-
-
La pressió que està exercint, de forma general, el teixit empresarial i econòmic del Principat sobre els dirigents polítics, sobre el Govern però també vers els consellers generals, amb l’objectiu que l’obertura de l’activitat econòmica sigui força més àmplia del que inicialment es preveu està incrementant per moments. En general, els principals actors econòmics del país reclamen una planificació acurada i que s’evitin disfuncions com les que fa, per exemple, que hi hagi empreses andorranes que han pogut vendre en línia i en tot moment arreu del món i, en canvi, no hagin pogut fer-ho al país. 

Les diverses fonts consultades han assegurat que si l’aturada total dura molt més, la situació econòmica serà molt difícil de remuntar i l’aplicació d’ERTO serà molt generalitzada. En aquest sentit, es dóna molt poca credibilitat als càlculs que estaria fent suposadament el Govern i que, segons un avenç publicat per ‘Diari d’Andorra’, el fre de l’economia suposaria una caiguda del 5% del PIB. Aquest retrocés, segons totes les fonts, serà molt major, fins i tot de dos dígits si dura més el tancament i tenint en compte les perspectives dels mercats veïns. I només es pot entendre aquesta xifra per la voluntat de l’executiu d’intentar calmar els agents i les qualificadores internacionals, per tal de poder ser més fàcil la recerca de suport financer extern.

Sobre l’obertura econòmica, el teixit empresarial reclama que s’activin tots els sectors almenys en serveis de guàrdia i de teletreball, per tal que la producció, encara que mínima, es pugui reactivar d’immediat. Activitats que es duen a l’aire lliure, consideren les fonts, es podrien també reprendre encara que sigui amb un sistema de torns per evitar la concentració excessiva d’operaris. En aquest sentit, asseguren les fonts, el que es demana a l’administració és una major fluïdesa en la comunicació si realment ja hi ha el disseny planificat d’un retorn a l’activitat econòmica.

Comentaris (4)

Trending