El Sipaag recorda a Descarrega les privatitzacions que s’han fet… i les que temen que es faran

El sindicat dels treballadors de l’administració general alerten que la recent aprovada llei de la Funció Pública recupera un article que ja es va usar per externalitzar el forn o l’ITV

Comentaris

El COEX podria ser un dels departaments que s'acabés externalitzant.
El COEX podria ser un dels departaments que s'acabés externalitzant.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, es va avançar als sindicats enviant un correu intern en què garantia que el Govern no té previst privatitzar cap servei de l’administració. Però com tenia previst fer, l’organització sindical que aplega els funcionaris de l’administració general (Sipaag) ha acabat avisant que la recent modificació legislativa torna a obrir la porta de bat a bat a externalitzacions i alerta que hi ha alguns departaments que corren més perill que uns altres.

El Sipaag està trametent periòdicament notes internes als funcionaris explicant la repercussió que pot tenir la nova Llei de la Funció Pública. En aquesta ocasió, el sindicat se centra en l’article 29 que literalment diu: “Correspon al Govern aprovar els plans de reestructuració que impliquin el cessament de funcionaris o treballadors públics per causa del canvi de titularitat d’un servei, una unitat o un programa, bé a una altra entitat pública, bé a una entitat privada.” Aquest precepte “ja el recollia l’antiga llei del 2000 de forma gairebé idèntica”.

De fet, aquell precepte va ser l’aval jurídic a la privatització del centre de tractament de residus o de l’ITV, segons que remarca l’organització sindical en dues notes internes enviades. En la comunicació, el Sipaag també fa referència a l’externalització que es va fer al seu dia del servei de transport sanitari i a la més recent privatització de la centraleta. En el comunicat intern, el sindicat lamenta el resultat que han tingut moltes d’aquestes decisions, suposant un desmantellament de drets per als treballadors públics i, alhora, una rebaixa molt notable de la qualitat del servei que reben els administrats.

En el tram final de la nota, el Sipaag explica que “diverses persones afins al partit que governa –però que no comparteixen el mateix criteri sobre les possibles externalitzacions– ens han comentat la intenció, en cas de governar la propera legislatura, de privatitzar serveis públics com ara el COEX, Manteniment, la piscifactoria de les Salines, el servei de xofers, els serveis audiovisuals, els veterinaris d’Agricultura, o l’atenció al públic, la facturació i les tasques administratives de nombrosos serveis i departaments”

Els sindicalistes, que des que s’han reorganitzat estan duent diverses activitats i actuacions en defensa del que consideren els drets dels funcionaris, deixen clar, com a conclusió, que “no volem alarmar sobre uns fets que encara no s’han esdevingut, però sí que voldríem que aquest document servís de reflexió als polítics a l’hora de decidir una privatització d’un servei públic. Només sent conscients dels errors del passat podrem evitar cometre els mateixos errors en el futur”.

 

Comentaris (2)

Trending