El Sipaag proposa renegociar la llei de les jubilacions o recuperar la gestió pública d’alguns serveis

L’organització sindical del cos general de l’administració acusa altres sindicats de “provocar alarmisme” i recorda que, ara per ara, no es preveuen retallades salarials als funcionaris

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
El Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) avala “la legislació aprovada pel Consell General i el Govern per reorganitzar la feina a l’Administració i implantar el teletreball davant la crisi de la Covid-19” i està estudiant propostes per plantejar a la ministra de Funció Pública al tomb de la petició perquè s’apuntin idees per racionalitzar la despesa pública. Entre les suggerències que s’estan analitzant hi ha “la renegociació de la llei que regula les jubilacions i d’altres estan més relacionades amb l’estalvi en algunes contractacions de serveis, amb l’optimització de recursos humans en els llocs de lliure designació o amb la recuperació de la gestió pública d’alguns serveis”.

El Sipaag ha enviat un comunicat intern als seus afiliats en què els exposa alguns detalls de la trobada telemàtica mantinguda amb la titular de Funció Pública, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat Lara Vilamala, conjuntament amb altres sindicats. En la reunió, es van compartir “les darreres informacions del Govern per gestionar la crisi han consistit a explicar, com ja deveu saber, la nova Llei de mesures excepcionals i urgents que s’ha entrat al Consell General. En aquesta Llei es preveu la possibilitat que les empreses redueixin horaris i salaris d’alguns treballadors que actualment no poden exercir la seva feina o no treballen a temps complet, d’empreses que han hagut d’aturar la seva activitat o han vist la facturació reduïda a menys del 50%”.

En la comunicació, l’organització sindical del cos general de l’administració  deixa clar que “no es preveu aplicar aquestes mesures als treballadors del Govern. També volem deixar clar que el Sipaag no ha fet declaracions als mitjans de manera conjunta amb altres sindicats que potser estan provocant alarmisme” i que “ens van demanar col·laboració, això sí, per proposar mesures d’estalvi a part de les que ja estan treballant els responsables de ministeris i departaments en el sentit de prioritzar i desestimar projectes per afavorir les partides destinades als ajuts i despeses per lluitar contra la Covid-19”.

 

Comentaris (8)

Trending