El sindicat del taxi neix amb l’objectiu de promoure una sola central i reforçar el caràcter de servei públic

Una quinzena de professionals constitueixen una nova branca de l’USd’A que no descarten ampliar a d’altres conductors i transportistes

-
-
Una quinzena de professionals del taxi anunciaran aquest dijous la posada en marxa d’una nova branca de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A). És una aposta que, segons fonts del nou col·lectiu, la major part de taxistes veuen de bon ull malgrat que la implicació encara és molt justeta. El nou sindicat té molts reptes sobre la taula. Dos, probablement, els més centrals: tornar a ser considerats un servei públic i aconseguir que les tres centrals actuals acabin confluint en una de sola.

Les fonts consultades han explicat que rere la voluntat de transformar el que avui és considerat com un servei privat hi ha l’objectiu de millorar la qualitat del servei de taxi que s’ofereix al Principat. “Avui per avui, el taxi a Andorra deixa molt a desitjar, i això que sent una vuitantena de llicències es podia oferir un servei exemplar.” I aquesta és la voluntat principal, bifurcada. D’una banda, es pretén que l’administració torni a considerar el servei de taxi un servei públic, “amb la qual cosa hi podrà haver un diàleg més fluid amb el ministeri”.

D’altra banda, els promotors de la branca sindical volen impulsar la fusió de les tres centrals actuals en una de sola. “És clar que la competència és bona. Però tenint en compte que tan sols som una vuitantena i que els preus són els mateixos perquè els fixa el Govern, estaria bé anar tots a l’una i poder millorar el servei de manera global, que convé i no és pas tan complicat d’assolir”, han explicat les fonts tot recordant que cal, també, “estructurar millor la professió, digitalitzar moltes de les eines que usem o protegir molt millor les dades de què disposem”, una situació que alguna de les centrals actualment existents fa més bé que altres.

En l’actualitat, segons que han matisat les fonts, hi ha tres centrals de reserves. La de tota la vida, per dir-ho d’aquesta manera, anomenada Associació del Taxi d’Andorra (ATA), l’Associació de Taxistes Interurbans, d’on han sortit alguns dels promotors de la branca sindical de nova creació malgrat que finalment hi ha més varietat, i la central de naturalesa privada anomenada Taxi Exprés. Més enllà dels taxistes, els impulsors de la branca sindical aixoplugada sota el paraigua de l’USd’A no descarten la possibilitat d’incorporar altres professionals de la conducció i la carretera. Camioners, conductors d’autobusos… “al final hi ha problemàtiques que compartim i que pretenem resoldre”.

Comentaris

Trending