El sindicat de l’administració general celebra que Pallarès no estableixi línies vermelles 

Representants del Sipaag es reuneixen amb la ministra de Funció Pública, que es mostra disposada a treballar la llei de manera global però, en cap cas, derogar-la

Un moment de la reunió a l'edifici administratiu de Govern.
Un moment de la reunió a l'edifici administratiu de Govern.
El sindicat que representa els treballadors de l’administració general celebra que malgrat deixar clar que no es derogarà, la ministra de Funció Pública, Judith Pallarès, no estableixi cap línia vermella respecte del que es pot arribar a modificar i el que no. D’entrada, s’ha establert una reunió mensual bilateral per anar analitzant els possibles canvis que demana la normativa. Una vegada es detectin i es negociïn els aspectes a millorar s’analitzarà de quina forma es duen a terme.

Diferents representants dels Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), encapçalats pel seu president, Lluís Anguita, s’han trobat aquest matí a l’edifici administratiu de Govern amb Pallarès i la secretària d’Estat i fins fa poc sindicalista Lara Vilamala. Anguita ha mostrat la seva satisfacció pel bon clima trobat i pel “tarannà dialogant” de la titular ministerial, que segons el sindicalista hauria mostrat un elevat coneixement de la llei.

Anguita ha assegurat que per ser una primera trobada de contacte, la reunió ha anat “molt bé”. Una altra cosa serà com avancin les negociacions i que és clar que hi haurà aspectes que s’hauran de discutir donant per fet que la llei no es derogarà. Per als sindicalistes, no hi ha límits i aparentment de tot es podrà parlar. En un comunicat, el ministeri també es mostra disposat a tractar canvis que vagin més enllà dels dos articles anul·lats pel Tribunal Constitucional.

En aquest sentit, la ministra huria mostrat la seva predisposició treballar conjuntament en la modificació de la normativa. Durant la trobada també s'han tractat altres aspectes exposats pels representants sindicals que s'ha acordat abordar en futures reunions. Les trobades amb el Sipaag tindran un caràcter mensual segons que s’hauria establert. Òbviament, la voluntat ministerial és de reunir-se amb tots els col·lectius sindicals.

Més enllà de la Llei de Funció Pública, la titular de Funció Publica ha manifestat als representants sindicals la voluntat de donar un nou impuls a la modernització de l’administració, simplificant i reduint els tràmits i adaptant-la a la realitat de la ciutadania. Aquest aspecte no presenta cap problema, ben al contrari, hi hauria ple suport a agilitar tota la burocràcia administrativa.

 

Comentaris (2)

Trending