El servei de guarda d’infants acollirà des de dimarts 70 menors

La xifra és molt superior a la inicialment apuntada des del Govern que ha detectat també un increment de la mobilitat interna

-
-

L’activació de la fase 2 del desconfinament, amb la tornada al retorn de diferents activitats, principalment la construcció i sectors vinculats, també ha provocat un increment de les peticions del servei de guarda d’infants impulsat des del Govern. Així, a partir de demà s’haurà d’atendre a fins a una setantena de menors. El retorn a la feina d’uns 4.700 assalariats també s’ha notat en l’evolució de la mobilitat interna.

El servei de guarda es va implementar a mitjans d’abril, coincidint amb el permís per a la reobertura de diversos comerços, com ara els de joguines o electrodomèstics, entre altres. Inicialment, va comptar amb 17 infants, que s’havien d’incrementar a 40 aquest dilluns, amb l’inici de la fase 2. Finalment, però, el nombre de nens creixerà molt més, com ha reconegut l’executiu.

En concret, i segons ha indicat el ministre portaveu, Eric Jover, seran 70 els infants que a partir d’aquest dimarts seran atesos als diferents centres escolars del país. Les demandes, per tant, són molt superiors a les inicialment previstes.

A banda, un altre detall que evidencia la reactivació de diferents sectors es troba en les dades de mobilitat interna. Aquesta ha estat avui un 41% per sota de la que seria habitual una jornada laboral normal sense el coronavirus pel mig. En canvi, la setmana passada havia caigut fins a un 64%.  

“Entenem que és lògic i comprensible havent activitat tot el que hem posat en funcionament”, ha apuntat Jover, que ha remarcat que “la voluntat és anar obrint l’activitat econòmica per condicionar el menys possible la viabilitat de les empreses”. El portaveu de l’executiu s’ha referit a les dades sanitàries i ha volgut destacar que “la primera fase no sembla haver tingut efecte sobre les corbes de contagi” i s’ha mostrat esperançat amb la possibilitat que, si tothom segueix les normes per evitar els contagis, el mateix succeirà amb aquesta segona part del pla de desconfinament.

Comentaris (2)

Trending