El Servei d’Atenció Domiciliària evita amb l'atenció a casa l'ingrés residencial de 134 persones

L'any passat es va comptar amb 319 usuaris i un pressupost d'un milio d'euros

El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy i la secretària d'Estat, Teresa Milà durant una visita a usuaris del SAD.
El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy i la secretària d'Estat, Teresa Milà durant una visita a usuaris del SAD.
El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, acompanyat de la cap d’Àrea de Serveis Sociosanitaris, Montse Gil, ha presentat aquest dilluns la memòria de treball del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) corresponent al 2019. Una de les dades que més destaca és l’atenció de 134 persones que, pel seu grau de dependència, tenien la possibilitat d’optar a un ingrés residencial en un centre sociosanitari, però van romandre a casa gràcies a l’atenció del servei.

L'any passat es va atendre 316 persones (218 dones i 98 homes) i el servei té un pressupost d'un milió d'euros. D'aquests 316 hi ha hagut 134 casos nous. La gran majoria d'usuaris (122) vivien sols. Un dels principals objectius del SAD és evitar o endarrerir l’entrada de la gent gran als centres residencials, aconseguint que les persones romanguin al seu domicili i en el seu entorn habitual el màxim temps possible, sempre amb una atenció de qualitat i personalitzada. “Aquestes persones estan a casa seva gaudint d’uns serveis de la mateixa qualitat que en un centre sociosanitari”, ha afirmat Filloy.

El Govern va assumir la gestió del servei el juliol del 2017 després del traspàs dels comuns.  Des d'aleshores es va ampliar l'horari d'atenció. Els dies feiners es fa de les 7 a les 22 hores 
s’ha ampliat l’horari d’atenció que es dona als usuaris, que es presta des de les 7 hores fins a les 22 hores segons les necessitats, i els caps de setmana de 8 a 14 h i de 19 a 22 h.

Pel que fa a l'edat, 187 usuaris eren majors de 80 anys i gran part dels casos atesos es corresponen a patologies vinculades a problemes cardiovasculars i traumatismes mentre han augmentat els casos de neoplàsia. El SAD compta amb 31 treballadores socials i Filloy ha recordat que "no s'adreça només a la gent gran".

 

Comentaris (2)

Trending