El segon brot de coronavirus al Cedre aixeca por i dubtes entre familiars i treballadors

Com a mínim sis dels dotze padrins internats en una de les plantes per als que es trobaven sans han emmalaltit i es tem que els casos puguin augmentar en els propers dies

-
-

El nou brot de coronavirus que ha afectat una de les dues plantes on s’havien aïllat residents sans del centre sociosanitari el Cedre està generant inquietud i molts dubtes, tant entre els familiars dels padrins com entre els treballadors. La sensació és que no s’ha aplicat prou mesures de seguretat, fet que ha acabat provocant que, per ara, un mínim de quatre avis i de dos treballadors hagin donat positiu per Covid-19 i la por que el nombre de casos encara creixi més.

Fa dies que es va optar per separar de forma important tots els residents del centre. Els que anessin donant positiu o presentessin símptomes, se’ls aïllava a una de les plantes. La resta es va dividir en altres dos pisos i en hotels. Al Cedre hi havia dotze padrins a cadascuna de les dues plantes i és en una d’elles on s’ha produït el nou brot.

Segons les fonts consultades per Altaveu, com a mínim sis d’aquests dotze padrins han estat traslladats ja a l’àrea on s’atenen les persones que han donat positiu per coronavirus, incloses també les provinents de Salita. D’elles, amb quatre ja es tenen els resultats que confirmen el contagi i dues més presenten símptomes compatibles. Tot fa pensar que també donaran positiu.

A banda dels residents, un mínim de dos treballadors de la planta afectada també han donat positiu per Covid-19

El problema és que el nou brot podria no quedar-se aquí. Els sis pacients ara traslladats havien compartit espais amb la resta de padrins de la planta. Mantenint les distàncies, sí; però estan estones llargues a àrees comunes com la sala d’estar. A més, tots ells haurien estat atesos pel mateix personal. I, entre ells, un mínim de dos treballadors també haurien donat positiu per coronavirus i van començar a trobar-se malament després d’estar diversos dies en contacte amb els interns.

De fet, des del personal s’entén que s’ha fallat, com a mínim, en dos aspectes. El primer, el material de protecció facilitat hauria estat insuficient. Tot just, mascaretes quirúrgiques i guants. I lamenten que no es va fer cap canvi ni tan sols quan, ja dimecres de la setmana passada, alguns dels padrins suposadament sans van començar a mostrar símptomes. Un altre error, a l’entendre de les fonts consultades, seria el fet que no s’hauria compartimentat el personal per plantes. És a dir, hi ha treballadors que han fet tasques indistintament als dos pisos amb residents sans.

També s’avisa que a alguns treballadors que havien estat dies sense anar al centre per tenir símptomes, se’ls ha fet incorporar a la feina quan tot just havien passat un primer test negatiu. El protocol indicaria que caldria superar un segon per garantir que es troben sans, però en alguns casos això no s’hauria produït. De fet, i segons ha pogut saber Altaveu, algun dels empleats hauria optat per negar-se a anar fins que se li practiqués aquest segon test, tot i ser cridat pels dirigents del centre.  

Cal recordar que el Cedre és el punt del país més afectat pel que fa a víctimes mortals per l’epidèmia del coronavirus al país. De les 28 defuncions causades per la Covi-19 al Principat, més de la meitat eren padrins o bé interns de la residència o bé usuaris del centre de dia.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending