El sector de la construcció pot continuar actiu

Les activitats econòmiques que obligatòriament es tanquen són aquelles no bàsiques que tenen molt contacte directe amb el públic: consulteu quina activitat estarà oberta i quina no

-
-
El sector de la construcció podrà mantenir-se en actiu sempre que el personal adopti les mesures adequades i que es disposi del material necessari. En general, el replegament de l’activitat econòmica, el tancament dels establiments, se centra en aquelles que no són bàsiques i que estan directament relacionades amb l’atenció directa amb el públic. Podeu consultar el llistat aquí mateix.

En les properes hores s’hauria d’acabar de regular tot molt millor, però ja hi ha un primer llistat oficial d’activitats que hores d’ara es poden mantenir obertes i, en la mateixa relació, també hi escauen les que s’han de tancar obligatòriament. N’hi ha d’altres que experimenten una situació intermèdia. Per exemple, les cafeteries i restaurants dels hotels poden mantenir-se oberts però només per als hostes de l’establiment principal i mantenint uns llindars de concentració de persones corresponent a un 30% de l’aforament màxim, per la qual cosa, com ha recordat el portaveu governamental, Eric Jover, si això suposa haver de posar en pràctica torns a l’hora de servir els àpats, caldrà fer-ho.

El Govern està elaborant amb els col·legis professionals sanitaris un protocol que ha d’establir quins professionals i en quines condicions es pot mantenir l’activitat i en quins moments o personal no cal que ho faci o obligatòriament no ho ha de fer. En tot cas, i per normal general, tot allò que es pugui ajornar cal ajornar-ho. Però es farà una norma escrita per evitar que hi hagi interpretacions lliures.

Consultiu el llistat: aquí 

Comentaris (6)

Trending