El sector crític d’SDP reclamarà canvis profunds i més autocrítica

Una part del partit, que celebra aquest dissabte consell nacional, considera que ni els candidats ni els missatges no eren adequats per als darrers comicis electorals

-
-
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) celebra aquest dissabte un consell nacional, un organisme intermedi entre una executiva i un congrés, en què es preveu que es visualitzi una divisió entre els que defensaran la continuïtat del projecte i, fins i tot, de la línia exercida tot i reconèixer el fracàs dels darrers resultats electorals, i aquells que exigiran canvis profunds de tota mena i una autocrítica oberta i evident en relació amb el procés de confecció de les candidatures i dels missatges. 

El sector crític existeix a SDP però caldrà veure aquest dissabte quina força realment té. El que sí que és evident és que alguns dels militants, alguns dels membres del consell nacional, exposaran el seu malestar pel rumb adoptat i demanaran l’assumpció de responsabilitats per part de les principals cares visibles. En aquest sentit, es considera del tot erroni tant l’elecció de Josep Roig com a candidat com el paper desenvolupat pel propi Roig durant la campanya.

Una de les coses que els crítics no acaben d’entendre és com el darrer cap de llista, lluny d’entomar la responsabilitat que creuen que va tenir en el desenvolupament del fiasco electoral, torni a posicionar-se com un valedor d’un projecte transversal per a Sant Julià i insisteixi en la necessitat de participar en les comunals. El sector crític, que les fonts consultades han assegurat que cal veure del tot quin pes té en la formació, considera que “no és el millor moment per pretendre treure pit de res o voler liderar alguna cosa”.

Entre aquest dissabte i mitjan de juny s'haurà de definir una nova direcció del partit

El comitè nacional en bloc, és a dir, l’executiva, presentarà la seva renúncia per possibilitar la confecció d’una nova direcció que hauria sortir d’una assemblea general a celebrar-se a mitjan juny. Les fonts consultades han assegurat que el més probable és que Jaume Bartumeu, president d’SDP, torni a optar a la reelecció, encara que no se sap ben bé en quin càrrec, envoltat de noves cares que pretendran escenificar una renovació que els crítics volen més profunda. Ja no quant a cares, que també, sinó quan a missatges i maneres de fer.

En qualsevol cas, tant els crítics com bona part dels que no ho són tant tenen clar que sense presència institucional i, per tant, sense visibilitat pública i sense pràcticament cap font d’ingrés, és molt complicat que el projecte polític pugui tirar endavant. A més, en funció de la futura composició dels òrgans de direcció de la formació hi podria haver baixes en una formació que ja no va sobrada d’efectius. El que no està clar és que podria passar amb les eventuals baixes, si hi hauria un transvasament cap a d’altres partits o, directament, els ‘dimissionaris’ marxarien cap a casa.

Comentaris (1)

Trending