El SAAS posa més llenya al foc sobre la situació dels sanitaris cubans

La direcció de l’hospital admet que el personal caribeny té “diferents graus de capacitació” i explica que s’està duent a terme “un pla d’incorporació progressiva”

Comentaris

-
-
Lluny d’amainar el temporal sobre els professionals sanitaris, la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) afegeix més llenya al foc. En un comunicat, admet que entre el personal vingut de Cuba hi ha “diferents graus de capacitació” i explica que s’està fent un pla d’incorporació progressiva a les tasques que se’ls vol assignar, sense que s’especifiqui. Això sí, s’agraeix “enormement l’esforç i la solidaritat amb el poble andorrà” i es reconeix que el sistema sanitari del país “no ha estat molt lluny de col·lapsar”.

D’aquesta manera, i com ja ha volgut fer el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’intenta treure ferro a una informació publicada per l’Altaveu en què s’explicava que entre la brigada sanitària caribenya hi ha més integrants del que es pensava amb una formació o experiència menor a la que es pressuposava. De fet, en el comunicat en què es diu que es vol “precisar” la informació esmentada també es deixa clar que “les manifestacions, tal i com es van expressar, no són certes”.

“Tots són sanitaris i, encara que amb diferents graus de capacitació, tots han vingut a reforçar la nostra estructura sanitària, que donat l'alt percentatge de contagis dintre del nostre entorn professional, no ha estat molt lluny de col·lapsar amb les nefastes conseqüències que això hagués pogut tenir”

La situació està generant una enorme revolada entre molts dels professionals del centre hospitalari, per molt que oficialment es vulgui mirar d’atenuar i capejar el temporal. Qüestionar la professionalitat del personal vinguda de l’illa caribenya és “un greuge per aquest col·lectiu a qui, per davant de tot, els hi hem d'agrair enormement l'esforç i la solidaritat amb el poble andorrà en venir a ajudar-nos, deixant el seu país i les seves famílies en una situació tan complicada com és la que tot el món està vivint en aquests moments”.

Aquestes manifestacions es fan sempre sense que s’hagi exposat en cap moment quin és el conveni que hi ha signat entre els dos països. I en quines condicions realment vénen els sanitaris cubans al país. “Tots són sanitaris i, encara que amb diferents graus de capacitació, tots han vingut a reforçar la nostra estructura sanitària, que donat l'alt percentatge de contagis dintre del nostre entorn professional, no ha estat molt lluny de col·lapsar amb les nefastes conseqüències que això hagués pogut tenir”, diu el comunicat admeten la direcció del SAAS la complicada situació.

La darrera part de la comunicació oficial es reserva per demanar comprensió davant el període d’adaptació que han de passar els professionals cubans, que estan sent formats per especialistes del SAAS. “Hem desplegat un pla d'incorporació progressiva en el qual els primers dies o setmanes treballen acompanyats per un professional propi del SAAS, amb més o menys proximitat segons les tasques i les diferents àrees d'activitat, d'una forma similar a la que es fa amb qualsevol professional que s'incorpora de nou a la nostra institució”, diu el comunicat, en què es reconeix com no pot ser d’una altra manera que les tecnologies i els sistemes d’informació són molt diferents entre els que hauran d’usar ara i els que estaven acostumats a utilitzar.

Llegiu el comunicat íntegre AQUÍ

Documents

Comentaris (9)

Trending