El SAAS disposa de 37 ventiladors amb l'arribada de cinc aparells des de la Xina

"Tenim una capacitat de ventilació mecànica molt elevada i això ens fa estar molt tranquils", ha destacat Martínez Benazet

El respirador Dräger donat per la família Guirao i Barlakova.
El respirador Dräger donat per la família Guirao i Barlakova.
El ministre de Salut ha informat de l'arribada de cinc nous ventiladors mecànics procedents de  la Xina que són d'altes prestacions. Així, el SAAS ja disposa de 37 aparells. "Tenim una capacitat de ventilació mecànica molt elevada i això ens fa estar molt tranquils", ha destacat Martínez Benazet

Els cinc ventiladors s'afegeixen al donat per les famílies Guirao i Barlakova.  El respirador és de la casa alemanya Dräger i el model Evita2Dura assegura una de les tecnologies punteres en la matèria i ja està a ple rendiment i funcionant.

El ministre també s'ha referit, durant la roda de premsa, a l'atenció a una pacient de l'Alt Urgell que està ingressada a l'UCI, una acció que ha defensat. "Portem a França i a Espanya casos amb ictus o amb infarts. És important la relació internacional i la col·laboració amb els països veïns. Rebem material de França, com si fossim un hospital d'aquell país i ens han ofert la col·laboració de l'hospital de Foix i del d'Acs-dels-Tèrmes. Nosaltres hem ofert el nostre suport a la zona d'Occitània, igual que s'ha fet amb la Seu d'Urgell. És un gest petit que intenta equlibrar la bona relacio que tenim amb ells". Ha afegit que "les epidèmies no tenen fronteres".

 

Martínez Benazet ha exposat que uns 50 pacients han estat tractats amb hidroxicloroquina i en cap s'ha observat alteracions cardíaques i ha opinat sobre la vacuna pel coronavirus indicant que no estarà disponible abans d'un any o any i mig. Sobre els assajos amb la vacuna de la tuberculosi ha destacat que "els resultats no seran immediats i que d'assajos se n'estan fent molts".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending