El Roc de les Bruixes entra al Consell General

El conseller liberal Ferran Costa es fa ressò de la polèmica alimentada pel ministeri de Cultura i demana al Govern “com pretén Govern evitar la difusió per Internet de la geolocalització” dels gravats

Comentaris

-
-
La polèmica sobre el Roc de les Bruixes serà matèria de control parlamentari. El conseller general liberal Ferran Costa demanarà aquest dijous a la ministra de Cultura, Olga Gelabert, “com pretén Govern evitar la difusió per Internet de la geolocalització” dels gravats rupestres situats a Prats de Canillo. El departament que dirigeixen Gelabert i Montserrat Planelles manté la creuada que té com a objecte el penyal que era considerat lloc sagrat en èpoques prehistòriques i que troba com a rerefons una pugna gairebé personal amb l’arqueòleg Gerard Remolins.

El conseller liberal ha entrat la qüestió per la via d’urgència atès que es mostra preocupat “per la manera com des de Patrimoni Cultural es porta a terme la protecció del nostre patrimoni i a la vegada es restringeix la seva divulgació”. Costa creu que és responsabilitat del departament de Cultura “cercar l’equilibri entre la protecció i la difusió del nostre patrimoni” i per aquest motiu vol saber quines mesures emprendrà en aquest sentit el servei dirigit per Planelles.

Cabal comunitari

La del Roc de les Bruixes no és l’única pregunta tramitada per la via d’urgència. L’independent massanenc Carles Naudi també ha presentat una qüestió a darrera hora. En aquest cas fa referència a la negociació d’Andorra amb la Unió Europea (UE) i l’impacte que això tindrà. Naudi insisteix en la qüestió de l’impacte que tindrà a nivell general l’assumpció de cabal comunitari “arran de les respostes que vam formular a Govern i que ja han estat contestades amb respostes molt genèriques i sense entrar en el fons de la matèria”. En conseqüència, “creiem que Govern ha de donar explicacions importants de cara a un hipotètic acord d’associació”.

D’entrada, el parlamentari massanenc demana si pot Govern explicar l’impacte del cabal comunitari de l’ UE sobre serveis, mercaderies, capitals i persones”. Alhora, i en relació a la resposta feta pel Govern a les preguntes que se li han formulat sobre la incorporació del cabal comunitari, i quan l’executiu diu entre altres coses que “tant Andorra com la UE volen que aquest procés de represa del cabal UE sigui àgil i ràpid”, es fan un seguit de preguntes que versen sobre els terminis que es contemplen a data d’avui per assumir el cabal necessari, “de quin nombre de directives, reglaments i directives està el Govern parlant quan diu ‘el màxim de legislació possible’” o “quin és el grau d’homogeneïtat que cal garantir”.

Naudi afirma que “després de tot aquest temps encara esperem que Govern informi dels objectius que persegueix, en quins terminis, per què servirà i què ens costarà”. I afegeix que “és sorprenent que a dia d’avui l’executiu encara està avaluant quin és el volum del cabal comunitari a incorporar per part del Principat d’Andorra, i de quina manera es farà la transposició legislativa”.

Etiquetes

El Roc de les Bruixes es va 'redescobrir' la dècada del 1960.

Relacionat

Remolins repta les bruixes
Vista del roc a través d'un dels forats que hi ha en una de les restes metàl·liques, base dels antics rètols de senyalització dels gravats rupestres.

Relacionat

El Roc de les Bruixes, la ‘cançó de l’estiu’

Relacionat

El Roc de les Bruixes
Imatge del Roc de les bruixes que un usuari d'Instagram ha penjat a la xarxa.

Relacionat

Cultura ‘desafia’ Instagram
Una imatge del Roc de les Bruixes difosa pel ministeri de Cultura.

Relacionat

Cacera de bruixes

Comentaris

Trending