El ‘Rambo de la Cerdanya’ també tenia comptes pendents a França

Les autoritats gales no lliuraran encara Martí Cots a Espanya després de ser alliberat al Principat perquè ha de pagar per un furt comès a la Guingueta d’Ix

-
-
El ‘Rambo de la Cerdanya’ no arribarà encara a Espanya. Les autoritats del país veí del sud hauran d’esperar que pagui primer per un furt comès al país veí del nord. Tot allà mateix, perquè per a Martí Cots, la Cerdanya és la Cerdanya, sigui del nord o del sud, per molt que hi passi una frontera pel mig. L’Estat espanyol el reclama per un atracament en un hotel de Masella. França el té ara empresonat per un robatori a la Guingueta d’Ix (Bourg Madame).

El Tribunal de Corts va alliberar divendres de manera provisional el pres que estava internat a la Comella des del dia de Sant Esteve de l’any passat i agents del grup especial d’intervenció (GIPA) el van conduir fins a la frontera francesa. Cots havia demanat deixar el Principat per França. En realitat va ser com una entrega controlada, una extradició encoberta. A la frontera francoandorrana l’esperaven degudament duaners gals per posteriorment deixar el ‘Rambo de la Cerdanya’ en mans d’agents policials.

L’euroordre d’Espanya demanant la detenció de Martí Cots, que no és d’aplicació a Andorra, continua activa arran de l’atracament que en ‘Rambo’ va protagonitzar a Masella poques hores abans d’enfilar el camí cap al Principat, el desembre de l’any passat. França haurà d’entregar, i ho farà, l’home a Espanya. Però abans haurà de complir una condemna de pocs mesos per un furt a la Guingueta d’Ix. Quan Cots va quedar en mans dels agents francesos, en consultar les seves bases de dades, van descobrir que també era buscat a França per l’esmentat robatori a Bourg Madame.

Per aquest motiu divendres mateix va quedar detingut a Perpinyà i al centre penitenciari de Perpinyà haurà de complir la condemna que se li ha imposat en l’equivalent a l’ordenança penal o judici ràpid que es fa al Principat. Amb posterioritat, possiblement fins i tot abans de final d’aquest 2019, França entregarà a Espanya el pres en virtut de l’euroordre activada arran de l’atracament de l’hotel ceretà del qual es va endur els poc més de 17.000 euros que portava a sobre quan se’l va detenir en un hotels dels Cortals d’Encamp el 23 de desembre.

Comentaris

Trending