La divisió de Demòcrates provoca canvis constants a Sant Julià de Lòria

La situació és molt complicada a poques hores de la presentació de les llistes

Comentaris

Ladislau Baró i Gilbert Saboya, durant la nit electoral de les comunals 2015 a Sant Julià de Lòria.
Ladislau Baró i Gilbert Saboya, durant la nit electoral de les comunals 2015 a Sant Julià de Lòria. Altaveu
L'escenari preelectoral a Sant Julià de Lòria presenta un guió tan complicat que superaria el de qualsevol pel·lícula de suspens. La confecció de llistes s'ha convertit en una partida de pòquer amb 'farols', i candidats que amaguen el seu joc o que, fins i tot, juguen a dues bandes. I tot perquè Demòcrates està dividit en tres bàndols: un que fa costat a Desperta Laurèdia, un que vol formar una altra plataforma i un tercer que estaria amb l'actual cònsol major Josep Miquel Vila. La sensació, però, és que la rivalitat Martí-Espot a Demòcrates s'ha traslladat a la parròquia laurediana.
 

La situació a Sant Julià de Lòria és complicada i el final és imprevisible. Hi ha llum al final del túnel però, pel moment, només per Terceravia-Unió Laurediana que té bones cartes en aquesta partida de pòquer en que s'ha convertit la confecció de llistes de les eleccions comunals del 15 de desembre. El seu joc li permet tenir la llista feta, disposar de rotacions i presentar.se, fins i tot, amb una 'unitat B' com un gran equip de futbol que anés a disputar un partit al camp d'un categoria inferior.

La resta no veuen la llum al final del túnel. És més senzill encara. El seu panorama s'enfosqueix a mesura que passen les hores i s'acosta el dilluns al migdia,que és l'hora límit per lliurar les candidatures. La plataforma, la primera, ha estat sempre més inestable que una de petroliera al mar del Nord en un dia de tempesta.

Per això, el PS ha fet una llista pròpia. Perquè desconfia dels companys de viatge i, sobretot, dels Demòcrates i no es volen quedar penjats al darrer moment. La nit de divendres, el PS es va desmarcar de la plataforma. Ho ha fet per dos motius principals: el veto a la destaca militant socialdemòcrata Carmen Sànchez Balletbó i el fet que el primer membre del PS a la llista de la plataforma figurava en el lloc cinquè amb els tres primers llocs ocupats per Cerni Cairat, Rossend Areny i Maria Àngels Aché. El quart podria ser per un integrant de Segle 21 com Albert Casal o Pepo Altimir. A més del PS, una part de Demòcrates també ha marxat de la plataforma i en vol fer una altra que s'articularia al voltant del conseller comunal Joan Vidal amb membre de la formació al Govern.

Mentrestant, l'actual cònsol major  Josep Miquel Vila també ha tancat candidatura tot. És una lista renovadora amb gent jove i altres amb una llarga experiència política. La divulgació d'alguns dels noms quan dilluns, a partir de les dotze del migdia, es validi la candidatura provocarà més d'una sorpresa. En aquest context, a Terceravia-Unió Laurediana es freguen les mans perquè si eren favorits amb tres llistes ho són més encara amb quatre. El seu electorat fidel és un argument de pes en la fragmentació de la política laurediana. Ho tenen clar que s'han permès reservar un lloc a la candidatura per a Cerni Cairat de Desperta Laurèdia en el cas que la seva plataforma faci figa.

Comentaris (8)

Trending