El PS encampadà comença a prioritzar l’opció de fer llista sols

Un sector important del comitè local expressa malestar perquè veuen que altres forces que es perfilen de cara a un possible acord estant jugant a dues cartes

Rios, amb diferents membres del PS a Encamp.
Rios, amb diferents membres del PS a Encamp.

El Partit Socialdemòcrata té molt avançat el projecte per presentar-se a les comunals d’Encamp. I tot apunta que finalment ho farà en solitari. Almenys, aquesta és, segons les fonts consultades, les preferències d’una majoria del comitè parroquial, que no acaba d’entendre que altres possibles aliats estiguin jugant, al seu entendre, a dues cartes i no apostin de forma ferma per la proposta que se’ls ha fet arribar. Tot i això, encara no s’ha tancat la decisió i es mantindran més reunions en els propers dies per esgotar les opcions de pactes.

De noms per la llista, n’hi ha. La liderarà, ja fa temps que se sap, David Rios. El que falta, asseguren les fonts consultades, és acabar de fer la distribució. Els possibles candidats no s’han amagat i han participat tant en les dues reunions públiques convocades per explicar el projecte a Encamp i al Pas de la Casa com a algun altre acte. Eduard Ricard, Enric Riba, Delmesa Azzopardi o Teresa Recasens, entre altres, s’han deixat veure i tot fa pensar que hi seran.

I, més enllà de l’ordre, el que falta per acabar de tancar és la fórmula. És a dir, si es repetirà el PS Independents (la de fa quatre anys) o s’acaba tancant aliances amb altres forces polítiques. Aquesta segona opció, però, comença a ser complicada. I és que dins del comitè local dels socialdemòcrates hi ha un sector de persones que han expressat malestar pel que consideren un doble joc per part d’altres forces polítiques. És a dir, no tanquen la porta a negociar amb el PS però a la vegada estan fent-ho també amb altres formacions. Davant d’això, cada cop sembla que s’imposa més la defensa de l’opció d’anar en solitari.

Tot i això, les mateixes fonts apunten que no hi ha cap porta tancada definitivament i que, tot i que l’escenari PS i està avançat, amb una llista “prou consolidada”, s’està disposat a esperar “fins al darrer moment” a possibles incorporacions, més de “persones” que no pas de partits, ja que “aquesta és la voluntat del projecte”. Per això, Rios té en l’agenda d’aquesta setmana algunes trobades amb representants d’altres partits o agrupacions.  

 

Comentaris (2)

Trending