El PS demana al Govern que decreti una rebaixa dels lloguers d’habitatges d’entre en 35 i el 50%

Els socialdemòcrates també proposen preveure una ajuda per a propietaris que de forma documental i fefaent demostrin que no poden fer front al no cobrament de lloguers

-
-

El Partit Socialdemòcrata (PS) proposa a Govern, com una de les solucions dins del marc de la corresponsabilitat, que obligui via decret a una reducció significativa de tots els lloguers d'habitatges, entre un 35% i un 50%. També demanen "que resolgui reglamentàriament els casos excepcionals per evitar l'ofec de les famílies que s'hagin quedat sense cap recurs”. Així ho ha exposat a través d’un comunicat de la formació el conseller general Jordi Font.

Sota el mateix principi de corresponsabilitat que a l'entendre del PS passa inevitablement per la sortida d'aquesta crisi en les millors condicions possibles, donat que els empresaris, els autònoms i assalariats veuran d'una manera o altra reduïts els seus ingressos, entenen que cal “acordar una reducció significativa i amb caràcter general del preu dels lloguers dels habitatges mentre duri la crisi, l'aturada de l'activitat econòmica i les seves conseqüències”

En aquest punt, la formació socialdemòcrata explica que “torna a prendre una rellevància central la moratòria en els cobraments dels préstecs i de les hipoteques, perquè no es produeixin desequilibris de tresoreria principalment en petits propietaris”. Prenent en consideració una moratòria de les despeses de capital i del pagament d'interessos i tenint en compte el comportament inflacionista que ha tingut el mercat de l'habitatge els darrers anys, els preus dels lloguers són notablement superiors, de forma global, a les despeses de funcionament dels habitatges. 

Dins el marc de les mesures del lloguer, els socialdemòcrates també proposen, encara que a priori pugui tenir un caràcter residual caldrà, preveure “una ajuda de Govern per a propietaris que de forma documental i fefaent demostrin que no poden fer front al no cobrament de lloguers per part dels seus llogaters”. La impossibilitat de resoldre contractes de lloguer per impagament de renda produïts durant la crisi i alguns mesos posteriors segons durada de la crisi, així com la possibilitat d'ajornar el pagament de rendes són altres propostes del PS per ajudar a les famílies que no puguin afrontar les despeses per la crisi econòmica ocasionada pel Covid-19. 

Des del PS també van fer arribar a Govern la necessitat d'una convocatòria exprés d'ajuts a l'habitatge si hi comencen a haver dificultats per pagar lloguers entre les famílies, així com que suprimir alguns dels requisits que ara es demanen per poder accedir-hi. 

 

Comentaris (24)

Trending