El PS analitza com garantir el dret a vot dels discapacitats

Els consellers general de la formació Pere López i Judith Salazar mantenen una trobada amb representants de la FAAD per escoltar les propostes del col•lectiu per millorar l’accés a les urnes

Un instant de la reunió.
Un instant de la reunió.

El Partit Socialdemòcrata vol aprofitar la modificació de la llei electoral tramitada ara fa unes setmanes per facilitar el vot de les persones amb discapacitat. Per això, el president del grup parlamentari, Pere López, i la també consellera general Judith Salazar, han mantingut una trobada amb representants del col·lectiu per intercanviar impressions sobre com es pot garantir la seva autonomia i independència a l’hora d’anar a les urnes.

“Volem fer un primer intercanvi d'impressions respecte garantir el dret al vot amb autonomia de les persones amb diversitat funcional amb motiu de l'entrada a tràmit parlamentari de la modificació de la llei electoral", ha explicat Salazar. Des del PS es posa en relleu que, si bé el dret a votar està reconegut, no totes les persones poden exercir-lo de forma autònoma i independent.

La conveniència del vot electrònic per tal d'afavorir l'autonomia de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat física o la formació com a mecanisme per fomentar la independència de vot dels discapacitats psíquics són dues de les propostes del col·lectiu, que s’hauran de desenvolupar escoltant les especificitats de les diferents associacions, perquè la discapacitat, com la pròpia societat, és diversa.

Durant la trobada, també s’han abordat altres aspectes que preocupen a les associacions, "com són l'eliminació de barreres arquitectòniques, la sonoritat per a les persones invidents, els equipaments necessaris dels quals ha de disposar l'hospital o la composició de la comissió d'accessibilitat”. Per a Salazar, "tots ells, aspectes que el PS es compromet a seguir treballant, per tal de garantir els drets de les persones amb diversitat funcional”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending