El prototip de ‘The Cloud’: 30.000 euros més llançats al riu

La simulació d’onze metres d’altura d’un fragment de la façana a escala real del que havia de ser el singular edifici d’Andorra Telecom es mor de fàstic entre vegetació a tocar de la caserna dels bombers

-
-
A tocar del riu, molt a prop de la caserna dels bombers, a Santa Coloma, es mor de fàstic una estructura d’onze metres d’altura que simula a escala real un fragment del que havia de ser el singular edifici ‘The Cloud’. Clar que en el marc del fallit projecte 30.000 euros són xavalla, però és pràcticament aquesta xifra el que va costar construir un prototip que ara jeu abandonat entre arbustos i vegetació. Ningú ja no se’n recorda. Ningú no n’ha fet massa ús.

I això que havia de ser una eina clau per al desenvolupament del projecte constructiu. Vaja, era tot un referent per anar construint una façana tant singular com complexa. La dificultat estava prevista malgrat que ningú, almenys dels responsables de l’administració, hi va voler posar o va voler admetre el preu real, el cost que suposava fer tot allò. I que ha estat -o hauria estat, vaja, segons les ofertes presentades- molt superior del que Andorra Telecom i el Govern pretenien.

El prototip es va instal·lar on ara es mor de fàstic a finals de l’any passat. Pretenia ser un instrument, primer, perquè aquells que haguessin de pugnar per fer l’obra es poguessin fer una idea exacta d’allò que havien de realitzar. I després, un cop hi hagués adjudicatari ja decidir, l’empresa en qüestió pogués anar fent proves, pogués avaluar a mida real el muntatge de la façana, que era un dels trets definitoris de ‘The Cloud’

Una doble coberta i una façana de vidre que havia de permetre una millor circulació de l’aire creant així un nou concepte de ventilació que havia de rendibilitzar al màxim el consum energètic. Alhora, tanta vidriera garantia una il·luminació natural pràcticament a tots els espais de l’edifici. El giny hauria costat prop de 30.000 euros. Segons les fonts consultades, uns 25.000 euros s’haurien pagat per l’estructura metàl·lica pròpiament dita i 3.000 més per la base de formigó. Ara podria servir d’estructura perquè hi entrenessin els bombers… El prototip ja és als núvols.

 

Comentaris (2)

Trending