El president de la patronal és un dels empresaris que negocia una solució per a Principadel

Xavier Altimir seria un dels promotors del projecte inversor que permetria la finalització del complex de pàdel de Santa Coloma i faria viable la iniciativa inicialment impulsada per Miguel Lao

-
-
L’empresari i president de la patronal andorrana, Xavier Altimir, és una de les cares visibles del projecte inversor local que hauria de permetre resoldre els problemes que ha patit la societat Principadel pràcticament des de poc després que es posessin en marxa les obres de construcció del complex de pistes de pàdel i tennis que tot i estar a mig fer a Santa Coloma acull una activitat força notable.

Principadel té com a administrador únic per ara el resident d’origen tahitià Miguel Lao, pendent també de la resolució d’un plet a Papeete, la capital de la Polinèsia francesa on el financer ara establert al Principat pretenia du a terme amb altres persones i institucions un projecte d’habitatge social que va quedar en no-res. El complex de pàdel colomenc arrossega problemes pràcticament des de l’inici. I no només econòmics, que també, si no també de legals.

En efecte, la zona on es va començar a aixecar el complex esportiu i que va obligar a enderrocar un conjunt de bungalous i un restaurant que hi havia a l’indret forma part d’una unitat d’actuació urbanística amb diversos propietaris i usufructuaris que, en alguns casos, estan enfrontats entre ells i mantenen plets oberts i, suposadament, al seu dia Lao no va preveure aquesta circumstància i les obres se’n van ressentir. Els problemes judicials, doncs, es van afegir a la manca de liquiditat que va generar un important forat amb constructors, industrials i proveïdors que, en part, ja s’ha mirat de reconduir.

Encara falten serrells per tancar una negociació que va "pel bon camí" i que es preveu que la setmana vinent tingui decisions clau

L’entrada de nous inversors hauria de permetre resoldre moltes coses, segons les fonts. En aquest sentit, tant l’entorn de Lao com el d’Altimir han assegurat que la setmana vinent és clau. En cap cas, però, no s’ha volgut donar cap més detall de l’operació però sembla clar que no només es tracta de l’entrada de dos inversors estrictes a la societat (Altimir, que en altres iniciatives ha anat de bracet amb el també membre de la CEA, empresari i advocat Pere Augé, seria un d’aquests empresaris) si no d’una solució més àmplia i amb més fronts implicats. 

De fet, fins i tot al seu dia la secretaria d’Estat d’Esports considerava que Principadel podria resoldre la manca de pistes de tennis al país en vista a competicions internacionals i altres cites esportives. Tot plegat s’estaria acabant d’amanir però hores d’ara, segons les fonts consultades, les negociacions anirien per “bon camí” i la setmana que ve es preveu que se’n donin més detalls. L’entorn de Lao consultat ha assegurat que és certa l’entrada de dos inversors locals a la societat.

De la seva banda, diverses fonts han assegurat que el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) faria almenys dos mesos que estaria en converses per materialitzar el projecte. Fonts properes a Altimir han reconegut les negociacions i sense avançar cap detall sobre allò que s’està tractant, també han admès que l’acord és molt proper encara que queden serrells per lligar i, per tant, “no es pot dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat”.

Roger Hodgson durant la seva actuació a l\'Andorra Red Music, el 7 de juny del 2014.

Relacionat

Un Cap Roig molt verd (i a l’andorrana)
-

Relacionat

El promotor de Principadel ‘mira’ als jutjats de Tahití mentre intenta reprendre el projecte de Santa Coloma
Principadel negocia per mirar de resoldre la pugna legal amb els titulars d’un dels terrenys on s’alça el complex de pàdel

Relacionat

Principadel negocia per mirar de resoldre la pugna legal amb els titulars d’un dels terrenys on s’alça el complex de pàdel
Principadel assegura ara que acollirà el World Padel Tour… però amb les instal·lacions sense acabar

Relacionat

Principadel assegura ara que acollirà el World Padel Tour… però amb les instal·lacions sense acabar
Principadel mira de negociar sense sort una solució als problemes legals amb casa Miquel Dolsa

Relacionat

Principadel mira de negociar sense sort una solució als problemes legals amb casa Miquel Dolsa

Relacionat

La Justícia atura de forma urgent obres al complex de pàdel de Santa Coloma

Comentaris

Trending