Un Cap Roig molt verd (i a l’andorrana)

Turisme i la productora musical catalana Clipper’s Live estudien crear de cara a la primavera del 2019 un certamen musical que tindria MoraBanc de principal patrocinador privatLa idea és omplir les setmanes més baixes quant a ocupació i en funció del format que es triï s'acabarà decidint la ubicació que és clar que haurà de ser molt cèntrica

Allò que va deixar caure el promotor de Principadel, el tahitià resident a Aixirivall des de fa un temps Miguel Lao, podria acabar en mans del Govern. En un altre format i calendari però amb la mateixa productora musical -la catalana Clipper’s Live- al darrere. El ministeri de Turisme, amb el ministre Francesc Camp al capdavant i també el suport de l’Andorra Turisme de Betim Budzaku, estan estudiant la possibilitat de dur a partir de la primavera del 2019 un seguit de concerts al Principat que haurien d’omplir els mesos de més baixa afluència de visitants. Primavera i cua de l’estiu, amb, en principi, la continuïtat del Cirque du Soleil pel mig.

Tant Lao com ara Turisme juguen amb la denominació-esquer del Cap Roig, el festival de luxe, promogut i dissenyat també per Clipper’s, que se celebra en els coneguts jardins de Calella de Palafrugell. Evidentment, el d’Andorra seria un projecte molt més modest que el de Cap Roig. I ara, més que roig, està verd. Molt verd segons les fonts que, no obstant això, han reconegut que la proposta està sobre la taula i s’està analitzant sense que no hi hagi en principi una formalització ferma fins a final d’any.

Hi ha una qüestió que sembla clara: el principal patrocinador privat -l’administració hi hauria de posar la seva part, és clar- ja estaria pràcticament lligat. Segons diverses fonts, MoraBanc ja hauria donat el vistiplau a convertir-se, com en el cas del Cirque du Soleil, en el primer espònsor de la programació. L’entitat bancària, doncs, serà el referent patrocinador de l’estiu andorrà, més enllà, també, de dona suport a altres activitats i programes musicals i d’escena que ja es fan al Principat. L’aportació encara no s’ha negociat. Seria d’un percentatge del cost total del programa.

La ubicació no està del tot clara. I va lligat amb el dimensionament que es vulgui donar als concerts. Si l’espai, si el recinte, ha de tenir unes dimensions similars a les del Cirque du Soleil, l’indret triat malgrat que no satisfaci seria l’aparcament d’autocars que hi ha just davant l’edifici administratiu governamental de Prat de la Creu. Si l’elecció final és un format més petit, l’objectiu seria trobar un altre espai molt més glamurós, un escenari molt més atractiu. Sobre la programació no hi ha ni la més remota aproximació. I, per ara, els experts en la matèria, és a dir, des de Clipper’s, mantenen el més sepulcral silenci.

Tot es fa amb molta moderació. El ministre Camp mira d’aprendre dels seus anuncis que han quedat tot sovint en no-res. Per això que, per ara, de moment, el Govern no faci oficial res de res. Tampoc no es pot oblidar que encara és hora, ara, que una altra de les iniciatives llançades als quatre vents pel tàndem Camp-Budzaku arribi a la segona edició. ¿Recorden allò del Andorra Red Music? Va ser el juny del 2014. Barrejava concerts de primeres figures dels anys 80 amb tast de vins. Havia de tenir continuïtat. Primer havia de ser un festival anual, després cada dos anys… i fins avui. D’Andorra Red Music a Cap Roig. Tot molt vermell. Però per ara massa verd.

Comentaris

Trending