El plec de bases i el temari del concurs per triar un nou notari es tanca la setmana vinent

El tribunal que elabora les condicions del procés de selecció es reuneix el dia 9 de gener amb la idea d’enllestir el programa

-
-

El plec de bases i el temari del concurs-oposició per proveir l’Estat andorrà d’un nou notari s’hauria de tancar la setmana que ve. El tribunal que treballa des de principi de desembre en l’elaboració de les condicions del procediment de selecció té previst, segons fonts coneixedores del procés, reunir-se el 9 de gener per enllestir del tot el programa que caldrà seguir per l’elecció d’un nou fedatari públic.

L’objectiu és que a mitjan mes, a tot estirar, es pugui publicitar ja el concurs i es pugui posar en marxa un procés que, en fer-se per primera vegada, es preveu d’allò més complex. De fet, poden passar molts mesos, més d’un any potser, fins que el nou notari o notària sigui operatiu. El tribunal que treballa en l’elaboració de les condicions i el temari del concurs està presidit pel ministre de Justícia, Josep Maria Rossell, i l’acompanyen Josep Estañol com a president de la Cambra de Notaris; Albert Andrés Pereira, president del Tribunal Superior i Laura Rodríguez, presidenta de la Batllia. També formen part d’aquest tribunal l’advocat Antoni López i el notari espanyol però molt vinculat al Principat Juan-José López Burniol.

Malgrat que encara no hi ha cap renúncia formal, sí que es preveu que en un termini de temps més curt que no pas llarg, l’esmentat Estañol pugui causar baixa per raons de salut. De fet, l’actual president de la Cambra de Notaris ja ha anat traspassant dossiers a altres companys. De moment, no hi hauria d’haver cap altra moviment i els tres altres professionals del sector continuen a ple rendiment. Pel volum de feina que genera el Principat, com a mínim han de ser quatre notaris i fins i tot n’hi podia haver algun més. Caldrà veure com funciona aquest primer concurs per avaluar si s’activen altres processos de selecció.

Comentaris (5)

Trending