El ple del Consell debatrà si es rebaixen les tarifes de FEDA i Andorra Telecom

El PS presenta una moció per instar les dues societats a rebaixar els preus dels paquets bàsics de telefonia i internet i les de menor potència de la companyia elèctrica

Seu d\'Andorra Telecom.
Seu d\'Andorra Telecom.

El Consell General debatrà si cal o no reduir les tarifes d’Andorra Telecom i de FEDA. Ho farà arran d’una moció presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata, mitjançant la qual vol que el ple insti als òrgans directius de totes dues societats a avaluar l’impacte de reduir el preu dels paquets bàsics de telefoni i internet, en el cas de la primera, i de les de més potència, en la segona.

En l’escrit tramitat pels consellers generals socialdemòcrates, es recorda que “fa temps que els substanciosos beneficis obtinguts any rere any per les societats FEDA i Andorra Telecom es destinen de forma íntegra a finançar els dèficits generats pel Govern, amb imports que se situen anualment entre els 30 i els 40 milions d’euros”. També s’indica que “el marc pressupostari 2020-2023 preveu uns ingressos provinents dels beneficis generats per FEDA en un 30% i del 100% dels beneficis d’Andorra Telecom”.

Per al PS, això suposa que les tarifes de les dues companyies “siguin, en realitat, uns impostos encoberts als ciutadans” que a més, “penalitzen de forma substancial a les persones amb menor nivell d’ingressos, en tractar-se de serveis bàsics i del tot irrenunciables”. A més, la situació, al seu entendre, s’agreuja pel fet que “les despeses familiars s’han incrementat molt els darrers anys –i de forma destacada les vinculades a l’habitatge–, generant un perjudici pel seu benestar”. Per al grup parlamentari “és perfectament possible baixar les tarifes més bàsiques i packs més bàsics tot mantenint la viabilitat, una alta rendibilitat i la política d’inversions de les dues companyies”.

Per això, demanen que el ple del Consell demani al Govern que “encarregui als consells d’administració d’Andorra Telecom i FEDA l’estudi de l’impacte econòmic per reduir substancialment les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia i comunicacions i que acordi la seva rebaixa amb efecte d’1 de gener del 2020”. La moció s’hauria de votar a la propera sessió, prevista inicialment pel 28 de novembre.

Comentaris (3)

Trending