El nombre de positius per coronavirus puja a 545

Hi ha 484 casos actius i 39 persones que ja s’han donat per curades, però el nombre de morts ja és de 22, el darrer un altre padrí del Cedre

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Els casos de coronavirus detectats a Andorra sumen ja un total de 545. Aquesta és la dada que ha facilitat el Govern, que també ha confirmat la defunció número 22 causada per l’epidèmia, novament un resident al Cedre. En comparació al dilluns, els positius han pujat tot just en 19 persones. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha tornat a llença un missatge optimista, tot afirmant que “creiem que no ens veurem obligats a esgotar els recursos sanitaris”.

Dels 545 casos positius, ara mateix hi ha 484 actius i 39 que ja es poden considerar curats. La pitjor notícia és, però, el nombre de víctimes mortals. Amb el padrí que ha perdut la vida les darreres hores al Cedre, ja sumen 22, 14 dels quals vinculats a la residència sociosanitària. Per tant, la taxa de letalitat (defuncions en comparació al nombre total d’infectats) és lleugerament superior al 4%.

Per ara, 52 persones es troben ingressades a l’hospital, però a la unitat de cures intensives es mantenen les disset del dia anterior. Per tercera jornada consecutiva, ha destacat Benazet, no hi ha hagut cap ingrés. “La pressió sobre el sistema sanitari ha disminuït molt. La capacitat de resposta encara és àmplia. Creiem que no ens veurem obligats a esgotar recursos sanitaris”, ha comentat el titular de Salut, que ha remarcat que “gràcies a l’esforç de tothom hem pogut evitar el col·lapse sanitari i, cada dia, estic més segur que no el tindrem”.

La situacio millora a l'UCI, on ja va tres dies que no ingressa cap nou pacient i s'ha pogut desintubar la treballadora del SAAS de 24 anys

Sobre la situació a l’UCI, a més, ha indicat que al llarg d’aquesta setmana arribarà material que encara incrementarà més la capacitat. En concret, fins a nou ventiladors, quatre aquest dimecres i cinc més dijous. “Ens convé tenir un coixí important perquè, tot i que esperem que no, la situació es podria reproduir”, ha comentat el titular de Salut.

Dels malalts interns a aquest servei, Benazet ha volgut donar bones notícies. En primer lloc, el fet que a la treballadora del SAAS, de tot just 24 anys, que feia dies que es trobava intubada, se li ha pogut retirar la ventilació mecànica. “Evoluciona bé i està fora de perill”, ha indicat el ministre. A banda, dues persones més també estan a prop de poder ser extubats. “S’ha revertit la tendència que ens feia pensar que podríem arribar a esgotar la capacitat de 27 respiradors”, ha comentat.

Benazet també ha donat una darrera dada. Des de l’inici de la crisi sanitària, s’han realitzat al país fins a 1.674 tests de PCR. D’ells, 599 han donat positiu. En aquest sentit, ha explicat que no quadra amb els casos reals perquè també es compten les proves fetes a aquelles persones que no mostren símptomes però que encara no superen el test.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending