El Morabanc demostra que és capaç de guanyar lluny del Principat

Un instant del partit.

El Morabanc Andorra ha estrenat el caseller de victòries com a visitant a l’Eurocup. I ho ha fet amb molta solvència i un partit molt seriós a la pista del Maccabi Rishon Lezion (67-86). Els d’Ibon Navarro han basat la seva victòria en un partit seriós i disciplinat, on tots els jugadors han sabut aportar –en especial Massenat, Hannah i Jelinek (tots per sobre dels deu punts)- i, sobretot, un excel·lent primer quart on han obert forat. Després, han sabut mantenir les diferències sense donar cap opció als israelians i han demostrat que aquest equip té potencial per aconseguir un millor rendiment lluny de la Bombonera.

El primer quart ha estat excepcional pels andorrans. Amb una defensa extremadament sòlida, han assecat completament el conjunt israelià, que tan sols ha pogut anotar vuit punts en tot el període, xifra fora de lloc per a un conjunt de competició europea. I en atac, el rendiment dels d’Ibon Navarro ha estat positiu, arribant a aconseguir una màxima diferència de 13 en el moment de la botzina.

Estava clar que el Maccabi no podia mantenir uns nivells d’efectivitat tan baixos durant molta estona. Al segon quart, de la mà d’un Alex Hamilton que ha trobat la inspiració, han començat a anotar i han retallat diferències fins a un 8. La reacció andorrana ha arribat a base de triples i gràcies a Massenat i Walker, que han permès tornar a marxa per sobre dels deu punts a mig període. Aquest segon quart s’ha convertit en un intercanvi de cistelles molt igualat que, abans de finalitzar, Massenat ha tancat anotant dos punts més per obtenir la màxima diferència fins al moment (32-47 15).

El retorn dels vestuaris ha vingut acompanyat d’un nou bloqueig en atac dels locals, que ha sabut aprofitar el Morabanc per ampliar encara més la diferència fins als 19 punts. El Maccabi ha tornat a igualar les coses al segon tram d’aquest tercer quart, però amb tant desavantatge calia quelcom més. Els d’Ibon Navarro, molt seriosos en tot moment, no s’han posat nerviosos i en cap moment han deixat als israelians, que cada cop evidenciaven més imprecisions i errors, poguessin apropar-se al marcador. Al final del període, hi havia un avantatge còmode de 16 punts (51-67).

El partit estava gairebé al sac i calia lligar-ho. Al darrer quart, el Morabanc ho ha sabut fer i ha continuat fent un joc seriós tant en atac com en defensa. En cap moment ha donat opcions als israelians de somiar en apropar-se al marcador i de fet han tancat el duel amb la màxima diferència ( 19, 67-86).

Aquest és el segon triomf dels andorrans en el grup A de l’Eurocup, fet que els situa en quarta posició. La setmana vinent, acabarà la primera volta amb la visita al Principat del Promitheas Patras, que aquesta jornada s’ha situat com a líder en solitari.

MACCABI RISHON LEZION (67):  Swing  2, Chubrevich 0, Dovrat 0, Hamilton 21, Monroe –cinc inicial-, Bourdillon  7, Ariel 9, Blayzer 2, Williams 10, Baloul 0 i Tishman 0.

MORABANC ANDORRA (86): Sy 7, Massenat 13, Hannah 13, Diagne 10, Walker 5 –cinc inicial-, Tyson Pérez 10, Llovet 4, Todorovic 9, Colom 0, Jelinek 15 i Carrasco 0.

Àrbitres: Lotermoser, Dragojevic i Ambrosov.

Parcials: 8-21, 24-26, 19-20, 16-19 (67-86).