El ministre d’Interior confirma la direcció de la policia 

Rossell assegura en el dia de la patrona que “el que va bé no cal tocar-ho” i reconeix que les sensacions que li arriben sobre el sistema judicial és de col·lapse i “s’haurà d’abordar”

-
-
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha confirmat en el càrrec la cúpula directiva de la policia. Ho ha fet en el marc de la celebració de la Maria Auxiliadora, la patrona del cos, i després de reafirmar, al costat del cap de Govern, Xavier Espot, l’alt valor que per al Principat suposa els nivells de seguretat de què gaudeix. Rossell també ha reconegut que els diversos ‘feedbacks’ que li arriben del món judicial és de col·lapse i que aquesta és una qüestió que “s’haurà d’abordar”.

Espot i Rossell, conjuntament amb el director de la policia, Jordi Moreno, han presidit els actes de la patrona, que s’han desenvolupat en diversos escenaris i han tingut l’eix central amb la presentació dels respectes i l’homenatge a la bandera i els himnes de l’Estat i del cos a la Plaça del Poble i el reconeixement, posteriorment, a tots aquells agents, de la graduació que sigui, que han arribat als 15, els 20 i els trenta anys de servei.

Tant el cap de Govern com el ministre de Justícia i Interior han remarcat la importància que té la policia per, en paraules d’Espot, “mantenir l’ordre dins de la llei; l’ordre dins de la justícia en un sentit ampli”. Rossell ha recordat que Andorra és “un país de pau” i ha mostrat la seva disponibilitat i esforç per tal que el cos continuï sent “proper i eficaç amb la tasca que té encomanada”.

El cap de Govern convida els uniformats, en el marc de la celebració de la patrona, a “mantenir l’ordre dins de la llei; l’ordre dins de la justícia en un sentit ampli”

El titular d’Interior s’ha mostrat “obert a escoltar les necessitats”. Les paraules de Rossell arribaven després d’un ampli discurs del director policial, Jordi Moreno, que ha destacat també la “seguretat envejable” del Principat després de saludar els representants dels diversos cossos uniformats internacionals que han fet acte de presència a l’acte i d’agrair la tasca dels companys policies i tots els col·laboradors. Moreno ha explicat que el mes que ve finalitzen la formació ens 13 nous policies de l’última promoció i això permetrà obrir concursos per a proveir nous llocs de treball i, per tant, facilitar promocions internes.

Moreno, que ha fet un repàs a totes les millores tècniques i l’increment de recursos materials de què s’ha dotat el cos els últims anys, s’ha mostrat també entusiasmat amb la possibilitat de continuar al capdavant del cos. De fet, en declaracions als mitjans de comunicació, Rossell ha afirmat que “el que va bé no cal tocar-se”, en relació amb la pregunta de si confirmaria la direcció del cos. Moreno ha mostrat la seva disposició a continuar en el càrrec i, a més, poder acabar la seva carrera professional al capdavant d’un cos amb què ha estat lligat gairebé tota la vida.

Rossell ha promès diàleg i escoltar si hi ha necessitat de més mitjans, humans o materials. El director ja ha advertit que probablement caldrà més personal. Tot plegat, però, s’ha d’estudiar. El ministre encara no ha donat per fet que el seu secretari d’Estat sigui Joan Antoni León i la directora d’Interior Cristina Roca. Sí que ha reconegut, però, haver-hi parlat. El titular d’Interior, que també ho és de Justícia, ha admès que ja ha dut contactes “informals” amb el president del Consell Superior de la Justícia i amb altres integrants de la cúpula judicial per avaluar també les necessitats d’aquest sector.

“És important que la Justícia funcioni bé”, “cal veure quins projectes hi ha sobre la taula”, ha dit Rossell abans i després d’admetre que per les sensacions que li transmeten els professionals del Dret -ell va exercir durant dues dècades d’advocats i abans, en època preconstitucional, va tenir diversos càrrecs jurisdiccionals, diversos operadors de la Justícia i també els ciutadans és que el sistema experimenta un cert “col·lapse”. “Han posat sobre la taula aquest tema i s’haurà d’abordar”, ha sentenciat.

Comentaris (5)

Trending