El ministre de Salut diu que el metge cubà que ha donat positiu es va contagiar al seu país

Afirma que hi ha sanitaris cubans que en set dies podrien estar actius

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat que el metge cubà que ha donat positiu per coronavirus es va contagiar al seu país. Ha assegurat que els sanitaris cubans van seguir totes les mesures de seguretat per evitat contagis. El metge cubà ga estat traslladat al Cedre en una planta d'aïllament.

Martínez Benazet ha comentat que s'ha decidit mantenir en quarantena el personal sanitari, i que pel moment, no és necessària la seva presència "perquè el sistema no està col·lapsat". Ha indicat que "el període d'incubació és de 5-6 dies i malauradament es va contagiar just abans de venir. On i com és molt difícil d'esbrinar".

El ministre també ha destacat que l’índex de propagació de la malaltia a Cuba era tan baix que no es va precisar fer cap PCR als sanitaris abans de fer el viatge.

Els 39 sanitaris cubans van arribar a Andorra el dilluns passat a la matinada procedents de l'aeroport de Madrid on va aterrar l'avió procedent de Cuba. Ja al Principat es van sotmetre a proves diagnòstiques per descartar cap infecció. El dimarts van anar l’hospital, on van ser rebuts per la direcció general del SAAS, per iniciar la formació sobre el sistema sanitari andorrà. 

 

Comentaris (6)

Trending