El 'Gran Germà' lauredià agruparà totes les càmeres de vigilància de la parròquia

El BOPA publica un concurs per al subministrament d’un centre de control i visualització

Una càmera de vigilància a Sant Julià de Lòria.
Una càmera de vigilància a Sant Julià de Lòria.

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un concurs per al subministrament d’un centre de control i visualització de les càmeres de vigilància de la parròquia laurediana. L’objectiu és connectar-les totes en un mateix indret que és el departament de Circulació i d’Aparcaments. L'edicte s'ha publicat al BOPA d'aquesta setmana i el termini per presentar les sol·licituds acaba el 24 de juliol.

Les càmeres de control i vigilància s’han anat estenent per Sant Julià de Lòria. N’hi als aparcaments, als parcs infantils, a la casa comuna, les dependències comunals, a la plaça de la Germandat i a la de Sant Roc o l’entrada a la sala de vetlles. És una aproximació a la novel·la ‘1984’ d’Orwell amb el Gran Germà i on tothom està controlat per telepantalles.

L’objectiu ara del comú lauredià és que totes les càmeres estiguin centralitzades en un mateix lloc, el departament de Circulació i d’Aparcaments i que es puguin enregistrar les imatges. En l’edicte que publica aquesta setmana el BOPA, s’inclou tot el material com ara pantalles, ordinadors i els equips per fer arribar les imatges al centre de control.

La presència de les càmeres ha de servir per controlar alguns punts de ‘botellón’ i evitar que es reprodueixin actes vandàlics en alguns parcs infantils com els dels mesos de juliol i de novembre del 2018 quan es van provocar desperfectes al parc infantil del Prat Gran, que van afectar principalment la passarel·la del castell central. Anteriorment, també se n’havien produït al parc infantil de Terra Bogada, a la carretera de Nagol.  Una altra de les zones conflictes, que és la de la capella de Sant Serni de Nagol no disposa, pel moment, de càmeres.

El termini de presentació de l'edicte és el 24 de juliol al servei de Tràmits de la corporació comunal.

Comentaris (1)

Trending