El Govern reactivarà el pla de drogodependències l'abril amb un reforç de personal

El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy diu que se seguirà el mandat de la Llei de seguretat ciutadana

El ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy i la  cap d’Àrea de Serveis Sociosanitaris, Montse Gil durant la roda de premsa.
El ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy i la cap d’Àrea de Serveis Sociosanitaris, Montse Gil durant la roda de premsa.
El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy ha anunciat aquest dilluns que les línies mestres de la reactivació del Pla Nacional Contra les Drogodependències estaran enllestides en aquest primer quadrimestre. Filloy també ha dit que es reforçarà la plantilla i hi haurà més recursos econòmics.

La resurrecció del Pla Nacional Contra les Drogodependències seguirà el mandat de la Llei de seguretat ciutadana. Filloy ha reconegut la seva preocupació pels casos de joves amb problemes de drogues.

El pla es va crear l'any 2004 i des del 2006 ha estat pràcticament aturat amb l'excepció dels tallers impartits a les escoles per tècnics de joventut comunals i de Govern. Per Filloy, la reactivació ha de ser una feina "transversal i coordinada" entre el ministeri, la ciutadania i educació.

Filloy també ha mostrat la seva preocupació pels cas a Escaldes-Engordany de la poetessa Ilke Maréchal, de 70 anys que va morir sola casa. El seu cos va ser recuperat aquest diumenge pels bombers quan ja portava uns dies morta. El ministre ha dit que per tenir informació de la gent gran que viu sola, el CRES ha dut a terme unes enquestes entre persones de més de 80 anys. Posteriorment aquestes enqüestes en duran a terme entre la població de més de 60 i de 70 anys.

 

 

Comentaris (10)

Trending