El Govern preveu contractar onze nous bombers en els propers dos anys

L’executiu destinarà 700.000 euros per a l’adquisició d’un nou camió escala, però el sindicat demana “més inversió i renovació d’equips”

Un instant de la celebració de la diada del patró del cos.
Un instant de la celebració de la diada del patró del cos.

El Govern preveu ampliar al llarg dels propers anys el nombre d’efectius del cos de bombers. En concret, la voluntat és contractar onze nous efectius, que se sumarien als 120 actuals. El desig és que, entre aquests efectius, hi hagi més dones per ampliar la seva presència, encara molt reduïda, a la plantilla. A més, el pressupost per al 2020 inclou una partida de 700.000 euros per a l’adquisició d’un nou camió escala.

Així ho han explicat tant el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, com el cap del cos, Joan Carles Recasens, durant la diada de celebració del patró, acte que s’ha celebrat aquest migdia a la caserna de Santa Coloma. Tots dos han destacat que ja hi ha vuit bombers que han acabat el període de pràctiques i que s’han incorporat de forma plena a una plantilla de 120 efectius. La voluntat, però, és incrementar aquesta dotació.

Per això, al llarg dels dos propers anys es trauran a concurs onze places més. “Seran suficients. És el que necessitem per poder acabar de completar la nostra estructura”, ha indicat Recasens Entre aquests, es confia que hi hagi dones, ja que per ara la seva presència és reduïda al cos, com ha posat en relleu el cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció. “Queda feina per fer. Cal encara trencar barreres que ens hem posat al llarg dels anys, perquè el cos s’enriquiria amb moltes més dones”, ha afirmat.

Durant el 2019, el nombre d'intervencions del cos es va incrementar lleugerament

El ministre ha indicat que comparteix aquesta “voluntat” tot i que ha remarcat que “els concursos són exigents”. Per ara, ha apuntat, no es preveuen establir barems diferents segons el sexe de l’aspirant.

Una altra novetat que tindrà el cos serà la compra enguany d’un nou camió escala. El pressupost, aprovat ara fa uns dies al Consell General i a l’espera de ser signat pels Coprínceps, inclou una partida de 700.000 euros per aquesta adquisició. “És una petició que ens va fer arribar la direcció”, ha explicat Rossell.

L’anunci de les noves incorporacions ha estat ben rebudes per l’Associació de Bombers. El seu president, Joan Torra, ha “celebrat” el fet que “hagi canviat el tarannà i s’hagi cedit a l’evidència que el cos es fa gran i que la majoria de membres tenim ja una edat avançada”. També ha reclamat que “amb el camió no tenim prou; mereixem més inversions i renovacions d’equips, ja que alguns estan caducats des de l’any 2016”.

Al llarg del 2019, el cost va realitzar un total de 7.570 intervencions, el que suposa un lleuger increment en comparació a les 7.527 de l’any anterior. Entre elles, 287 per incendis. L’àmbit que més feina va suposar pel cos va ser, però, el transport sanitari, amb més de 4.200 tasques.

Etiquetes

Comentaris

Trending